DÜNYA

Kırımlılar, Çavuşoğlu'nun çıkışına kültür misyonuyla yanıt vermeye hazır

Rusya Devlet Başkanlığı Kırım Daimî Temsilcisi Georgiy Muradov, Kırımlı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çıkışına bir kültür misyonuyla yanıt vermek istediğini söyledi.
Sitede oku

Rusya'dan Çavuşoğlu'na Kırım tepkisi: Ankara, öngörülemez davranıyor
Sputnik'e Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Kırım'ın ilhakını tanımayacakları' yönündeki yeni açıklamasını değerlendiren Muradov, "Kırım Tatar STK'ları da dahil Kırımlı STK'lar yarımadada son yıllarda elde edilen başarıları anlatmak için bir kültür misyonuyla Türkiye'ye gitmeye hazır. Türk hükümetine ve halkına Kırım'daki gerçek durumu anlatmak ve yarımadadaki duruma objektif olarak bakılmasını sağlamak için Türkiye'de sergiler ve kültürel etkinlikler düzenlemeye hazırlar" dedi.

'KIRIM'DAKİ GERÇEKLER TÜRKİYE'DE KABA ŞEKİLDE ÇARPITILIYOR'

Putin'in Kırım Daimi Temsilcisi Muradov: Çavuşoğlu'nun sözleri ilişkilere olumlu yansımaz
Türk hükümet yetkililerinin Kırım Tatar Meclisi'nin 'aşırılık yanlısı' temsilcilerini ağırlaması karşısında Kırımlı STK'ların bu misyonu gerekli gördüğünü aktaran Muradov, "Zira Kırım'daki gerçekler, Türkiye'de çok kaba bir şekilde çarpıtılıyor ve sadece 'Kırım nefreti taşıyanlara' söz hakkı tanınıyor" diye ekledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin ve Kırım Tatar Türklerinin lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği iftar davetine katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Ukrayna'nın sınır ve toprak bütünlüğünden yana olduğunu ve Ukrayna'nın egemenliğini desteklediğini belirterek, "Kırım davasını hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız" demişti. 

Yorum yaz