DÜNYA

Kuzey Kore lideri Kim'in 'görsel ikizine' Singapur'da gözaltı

Sitede oku

 

 

1 / 5
Gerçek ismini açıklamayı reddeden Howard X, Reuters'e yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Singapur'un Changi Havalimanına vardığı sırada Singapurlu yetkililerce 2 saat boyunca gözaltında tutulduğunu ve yaklaşık 30 dakika boyunca sorgulandığını söyledi.
2 / 5
Singapur polisi ve gümrük yetkilileri konu hakkında yorum yapmazken Howard "Bana siyasi görüşümün ne olduğunu ve başka ülkelerde protestolara karışıp karışmadığımı sordular. Bana 'Trump-Kim zirvesi var, sen çok hassas bir zamanda geldin' dediler" ifadelerini kullandı. Howard ayrıca Singapurlu yetkililerin kendisine 12 Haziran'da Trump-Kim zirvesi için belirlenen iki mekan olan Sentosa Adası'ndan ve Shangri-La'dan uzak durmasının söylendiğini belirtti.
3 / 5
Geçen ay da Singapur'u ziyaret eden Howard kentteki bazı turistik yerleri ABD Başkanı Donald Trump'ın görsel ikizi Dennis Alan ile birlikte turladı. İkili bol bol gazetecilere poz verdi.
4 / 5
Trump'ın görsel ikizi ile birlikte ülkede 'siyasi hiciv' amacıyla boy gösterceklerini söyleyen Howard ancak herhangi bir protesto planlamadığını vurguladı.
5 / 5
İnsan hakları örgütleri Singapur kanunlarının barışçı toplanma ve ifade haklarını kısıtladığını belirtiyor. Örneğin yapılması planlanan protestoların önceden yetkililerce onaylanması gerekiyor ve sadece merkezde bulunan 'Speaker's Corner' denilen özel alanda protestolara izin veriliyor.
Yorum yaz