DÜNYA

Muhammed Salah'ın Iraklı benzeri Hüseyin Ali futbolda zafer hayali kuruyor

Sitede oku
1 / 5
Irak'ın El- Zawraa futbol kulübünde forvet mevkiinde top koşturan Hüseyin Ali siyah sakalı, kıvırcık saçları ve Liverpool formasıyla kolaylıkla Mısırlı futbolcu Muhammed Salah zannedilebilir.
Bağdat'ta yaşayan 20 yaşındaki Ali, Salah'ın AC Roma'da oynadığı dönemde de onunla olan benzerliğinin farkında olduğunu ancak yapılan yorumları şaka olarak geçiştirdiğini anlattı.
Salah'ın Liverpool'da yıldızlaşması ve 'tüm Araplar için bir numaralı futbolcu' olmasının ardından kendisinin de benzerliği üzerine odaklandığını söyledi.
2 / 5
40 dolar ödeyerek kendisine orijinal bir Liverpool forması aldığını belirten Ali "Lübnanlı kulüp El -Ahed'e karşı oynadığım maçta insanlar 1 buçuk saat boyunca benle fotoğraf çektirdi. Evvelki gün bir alışveriş merkezine gittim. Güvenlik görevlileri, çalışanlar ve müşteriler, herkes benimle fotoğraf çektirmek istedi. Hatta kızlar bile!" dedi. Ali yaşadığı mahallede de sıklıkla kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Salah hayranları tarafından durduruluyor. Ali'nin koçu Adnan Muhammed yaptığı açıklamada "İlk antrenmanda kendisini Hüseyin Ali diye tanıttı. Ben de ona "Hayır sen Muhammed Salah'sın dedim" diye konuştu.
3 / 5
Ali ayrıca "O Kuran-ı Kerim okuyor ve maçlardan önce Allah'ın yardımını istiyor. Ben de 'Ebu Mekke' gibi Kuran okuyup dua ediyorum" diye konuştu.
4 / 5
Geçen ay Liverpool- Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için kent merkezine gittiğini anlatan Ali gülerek "Muhammed Salah sakatlandığında benim yanıma gelip iyi olup olmadığıma bakanlar vardı. Mahallemde, birkaç gün boyunca yanımdan geçenler 'çabuk iyileş' diyordu" diye konuştu. Bir gün, Mısır'ın bir köyünden uluslararası futbol arenasının merkezine yükselen Salah'ınki bir futbol zaferi yaşamanın hayalini kuran Ali "İkimizde aynı mevkide oynuyoruz ve onun hareketlerini kopyalamak için elimden geleni yapıyorum" dedi.
5 / 5
Bir gün kahramanı Slah ile yüz yüze gelmeyi umduğunu da söyleyen Hüseyin Ali " En büyük hayalim Muhammed Salah ile tanışmak. Belki beni Rusya'daki FIFA Dünya Kupası'na davet eder?" dedi.
Yorum yaz