MULTİMEDYA

Dünyanın en göz alıcı şelaleleri

Sitede oku

Dünya'da binlerce turistin ilgisini çeken en güzel ve etkileyici şelaleler, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 13
Amerika ve Kanada sınırı arasında kalan ve dünyanın en çok ziyaret edilen şelalelerinden olan Niagara Şelalesi, Horseshoe, American Falls ve Bridal Veils Fall isimli üç büyük şelaleden oluşuyor.
2 / 13
Hindistan’ın en yüksek şelalelerinden biri olan Jog Şelalesi, Sharavathi Nehri 'nin 253 metre yükseklikten aşağı dökülmesi sonucu oluşmaktadır. Yağmur dönemi öncesinde ince birkaç dere şeklindeki şelale, muson yağmurları başladığında muhteşem bir kapasiteye ulaşmaktadır.
3 / 13
Amerika’daki Yosemite Ulusal Parkında bulunan ve 739 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek beşinci şelalesi olan Yosemite, senede bir kez ortaya çıkan kırmızı renkli görünümü nedeniyle ateş ya da lav şelalesi olarak da anılıyor.
4 / 13
Güney Kore'nin Jeju Adası'nda bulunan Cheonjiyeon Şelalesi 22 metre yüüksekliğinde ve 12 metre genişliğinde, derinliği ise 20 metre buluyor. 'Gökyüzünün yerle buluşması' anlamına gelen bu şelalenin altında bulunan küçük gölette 'Koi' adı verilen renkli balıklar yaşıyor.
5 / 13
“Altın Şelale” anlamına gelen Gullfoss, İzlanda'da, Beyaz Nehir üzerinde bulunan iki katlı ve 32 metre yüksekliğinde bir şelaledir. Düzenli yağmurlar ve eriyen buzullar nedeniyle yaz mevsiminde Avrupa’nın en büyük şelalesi haline gelmektedir.
6 / 13
Nachi Şelalesi, Japonya'nin kesintisiz akan en uzun şelalesi özelliği taşıyor.
7 / 13
İzlanda'da yer alan ve Avrupa’nın en güçlü şelalesi olan Dettifoss hem sağdan hem soldan farklı yollardan varılan izleme teraslarına sahip. Şelale 100 metre genişliğinde, yüksekliği ise 45 metre. Su o kadar kuvvetli akıyor ki sesi tüm arazide inliyor.
8 / 13
Venezuela sınırları içerisinde, 979 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek şelalesi olan Angel Şelalesi’nin suları toplam 807 metre boyunca hiçbir engele çarpmadan tabana doğru dökülerek unutulmaz bir manzara yaratıyor.
9 / 13
Ren Şelalesi, İsviçre'nin Schaffhausen kantonunda yer alan Avrupa'nın en büyük şelalelerinden biri. 150 metre genişliğinde ve 23 metre yüksekliğindeki şelale Ren, Rhone ve İnn nehirlerini besler. Schaffhausen şehir merkezine 4 km mesafede bulunan şelale aynı zamanda turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.
10 / 13
Kuril Adaları'nda bulunan şelale.
11 / 13
Brezilya, Arjantin ve Paraguay ülkelerini birbirinden ayıran ve yaklaşık 270 küçük şelaleden oluşan Iguazu Şelaleleri’nin en büyük kısmı olan ‘Şeytan Gırtlağı” burayı ziyaret edenleri görkemli ama ıslak bir yolculuğa çıkarıyor.
12 / 13
Çin ve Vietnam sınırında yer alan Detian Şelalesi dünyanın en büyük sınır şelalelerinden dördüncüsüdür. İki ülke arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle turizme çok yakın geçmişte açılabilmiştir.
13 / 13
Kuzey Etiyopya’daki Mavi Nil Şelalesi, ülkenin en çok turist çeken yerleri arasındadır. Bir kısmı baraja dönüştürülmüş olsa da görülmeye değerdir.
Yorum yaz