DÜNYA

Putin: Rusya ya egemen bir ülke olacak ya da hiç var olmayacak

Batılı ülkelerin yaptırım politikalarının Rusya'yı egemenlikten taviz vermeye yöneltemeyeceğini kaydeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya halkının her koşulda egemenliği tercih edeceğini vurguladı.
Sitede oku

Çin'in Qingdao kentinde yapılacak Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılmak üzere 8-10 Haziran'da Çin'i ziyaret edecek olan Putin, ziyaret öncesinde China Media Group Genel Müdürü Shen Haixiong'in sorularını yanıtladı.

Putin: Trump'la bir araya gelemememizin sorumlusu, ABD'deki siyasal kavgalar
'ABD DE DAHİL TÜM PARTNERLERLE İLİŞKİLER NORMALLEŞECEK'

Batı ile ilişkilerde sağduyunun galip geleceğinden ve Rusya'ya yaptırımların kademeli olarak kaldırılacağından emin olduğunu belirten Putin, ABD de dahil tüm partnerlerle ilişkilerin normalleşeceğine inandığını söyledi. Putin, "Sağduyunun en nihayetinde galip geleceğini, küresel ekonominin gelişimine zarar veren tüm yasadışı kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını ve ABD ile Washington'u izinden giderek yaptırım uygulayan diğer ülkeler de dahil tüm partnerlerle ilişkilerimizin normalleşeceğini düşünüyorum" dedi.

'RUSYA HALKI ÜLKENİN EGEMENLİĞİNİ SAVUNACAK'

Putin: Siyasi motifli kısıtlamalar ve korumacılık, tüm taraflar için zararlı
Putin, Rusya karşıtı yaptırımların ülkeyi bağımsız ve egemen kalkınma yolundan asla vazgeçirmeyeceğini de kaydederek, Rusya halkının ülkenin egemenliğini savunacağını vurguladı. Rus lider, "Rusya ya egemen bir ülke olacak ya da da hiç var olmayacak. Rusya halkı, elbette ilk seçeneği tercih edecek. İnanıyorum ki, Çin halkı da bunu tercih eder. Başka seçeneğimiz yok" ifadelerini kullandı.

'YAPTIRIM UYGULAYANLAR OLUMSUZ ETKİLERE BİZZAT MARUZ KALIYOR'

Peskov: Trump'ın Pompeo'ya verdiği Rusya'ya yaptırım talimatı anlamsız
Putin, ABD'nin baskısı altında Rusya'ya yaptırım uygulama kararı alan ülkelerin söz konusu kısıtlamaların olumsuz etkilerine bizzat maruz kaldığını da belirtti.

Ayrıca Rus lidere göre ABD'nin izinden giderek Rusya'yı 'cezalandıran' ülkeler, Washington'un kendilerine yönelik uygulamalarından da zarar görmeye başladı.

Putin, bununla ilgili somut bir örnek sunmasa da, ABD hükümetinin yılda 55 milyar metreküp Rus gazını Avrupalı tüketicilere taşıması planlanan Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattında yer alan Avrupalı şirketlere yaptırım uygulamayı düşündüğü basına yansımıştı.

Yorum yaz