DÜNYA

Putin, Rusya Devlet Başkanı olmasaydı ne iş yapardı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet başkanı olmanın kendisi için tek kariyer seçeneği olmadığını, KGB'deki işine devam edebileceğini ya da bir avukat olabileceğini söyledi.
Sitede oku

Putin: Doğum günümü bir tek onunla kutladık, beraber votka içtik
China Media Group'a röportaj veren Putin, gazeteci Shen Haixiong'un sorularını yanıtladı.

Haixiong'un "Haberlerde sizi sık sık bir savaş uçağında ya da denizaltıda görüyoruz. Siyaset yapmasaydınız hangi meslekle uğraşırdınız?" sorusunu yöneltmesi üzerine Putin, Sovyetler Birliği döneminde KGB ajanı olarak Doğu Almanya'da çalıştığını hatırlattı.

'AVUKAT OLABİLİRDİM'

Gülerek "Zaten bir mesleğim var" diyen Putin "Fakat St. Petersburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden derece ile mezun oldum. Yani avukat olabilirdim. Ancak hayatım boyunca güvenlik servislerinde çalıştım, Sovyetler Birliği'nde de yabancı istihbarat servisinde çalıştım. O dönem St. Petersburg icra makamlarında çalıştım. Bu işlerin hepsini seviyordum. Gerçekten de avukat olarak çalışabilirdim" sözleriyle devam etti.

'2 BUÇUK SAATİMİ SPORA AYIRIYORUM'

Putin, spora ne kadar vakit harcadığı sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Her gün 2-2 buçuk saatimi spora ayırıyorum. Spor salonuna gidiyorum. Yüzüyorum. Bazen mat üzerinde çalışıyorum. Ama yanımda birileri varsa bazen hokey oynuyorum. Hokey oynuyorum demek çok iddialı bir laf olur, ama oynamaya çalışıyorum."

Yorum yaz