YAŞAM

Andrey Stenin Fotoğrafçılık Yarışması için internet oylaması başladı

Rusya Federasyonu UNESCO Komisyonu'nun himayesinde Rossiya Segodnya (Rusya Bugün) Uluslararası Haber Ajansı tarafından düzenlenen Uluslararası Andrey Stenin Basın Fotoğrafçılığı Yarışması, internet kullanıcılarını internet ortamında yapılan oylamaya katılıp bu yılki yarışmanın finaline kalan çalışmalardan en iyilerini seçmeye davet ediyor.
Sitede oku

Vkontakte, Facebook, Twitter veya Weibo hesabına sahip olan her kullanıcı stenincontest.com sitesinde yapılan oylamaya 18 Temmuz Moskova saatiyle saat 23.59'a kadar katılabilir. İnternet oylamasının kazananı 19 Temmuz'da belirlenecek, en çok beğenilen fotoğrafın sahibine ise diploma verilecek.

2018 Andrey Stenin Fotoğraf Yarışması’nda finale kalan çalışmalar
AFP (Fransa), Anadolu Ajansı (Türkiye), Notimex (Meksika) olmak üzere önde gelen uluslararası haber ajanslarının temsilcileri ve dünyanın dört bir yerinden söz sahibi fotoğrafçı ile editörlerin yer aldığı yarışma jürisine Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel başkanlık etti.

Andrey Stenin Basın Fotoğrafçılığı Yarışması kapsamındaki internet oylaması üçüncü kez düzenleniyor. 2016 ve 2017 yılında internet kullanıcılarının yaptığı seçim, yarışmaya katılan çalışmalara duydukları ilgi ve modern fotoğraf sanatıyla ilgili görüşlerinin tarafsızlığını kanıtlamış oldu.

2016'da Mısırlı fotoğrafçı Gehad Hamdy'nin çektiği ‘Şövalyeler' isimli çalışması kendisine birincilik kazandırmış, 2017'de ise Kırgız fotoğrafçı Tabıldı Kadirbekov'un 'Pamuk şeker satıcısı' çalışması internet kullanıcıları tarafından en çok beğenilen fotoğraf olmuştu.

'YARIŞMANIN EN İLGİNÇ YANINI OLUŞTURUYOR'

Andrey Stenin Fotoğrafçılık Yarışması jürisine Türkiye’nin en büyük haber ajansının görsel servisi müdürü başkanlık edecek
Andrey Stenin Yarışması'nın küratörü ve Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Görsel Projeler Bölümü Yöneticisi Oksana Oleynik, internet oylamasıyla ilgili açıklamasında, "İnternet kullanıcılarının tercihlerinde günümüzde sıradan izleyicilerin fotoğrafçılık sanatının en çok ilgilendikleri ve merak ettikleri konular yansıtılıyor. Görüşleri profesyonel jürinin görüşüyle aynı olabilir ya da olmayabilir, ama tam bu nokta, yani fotoğrafçıların çalışmalarıyla ulaşmak istedikleri asıl muhatapların hangi fotoğrafları seçeceği, yarışmanın en ilginç yanını oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Dereceye girenlerin listesi 6 Ağustos'ta stenincontest.com sitesinde yayınlanacak. 2018 yılının sonbaharında da Moskova'da ödül töreni ve kazanan çalışmaların fotoğraf severlerle buluşacağı sergi açılacak.

Yorum yaz