DÜNYA

Destici: HDP kapatılmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'nin PKK'nın partisi olduğunun ispatlanarak kapatılması gerektiğini söyledi. Destici, "Bu, YSK'nın değil Yargıtay Başsavcılığı'nın ve Anayasa Mahkemesi'nin meselesi" dedi.
Sitede oku

Destici, BBP seçmenlerini uyardı: Oyumuz AK Parti pusulasına
Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Destici, Güneydoğu'da, Trakya ve Ege'ye göre kat kat fazla oy aldıklarını belirterek, Cumhur İttifakı'nın Doğu ve Güneydoğu oylarına ciddi katkı sağlayacaklarını söyledi.

Destici, "Biz BBP olarak kendimizi Anadolu'nun mayası olarak görüyoruz. Birleştirici bir gücü olarak görüyoruz ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu oylarında da bir katkı yapacağımızı düşünüyoruz. Diyarbakır, Van ve diğer bölge illerine gittim. Cumhur İttifakı'na ve partimize karşı bir teveccüh var. Kürtlerin sadece HDP'ye oy vereceği değerlendirmesini doğru bulmuyorum. HDP'nin PKK'nın partisi olduğu çok açık ve net. Dolayısıyla ben Kürt kardeşlerimizin PKK'yı değil, Cumhur İttifakı'nı tercih edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

'ERKEN SEÇİM İHTİMALİ GÖRMÜYORUM'

Destici: İttifaktan çekilme yok
Destici, en az 3 BBP'li adayın milletvekili seçileceğine inandığını söyleyerek, "HDP barajı aşsın aşmasın Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu sağlar. Cumhurbaşkanı ve Meclis çoğunluğu farklı ittifaklarda olsa bile erken seçim ihtimali görmüyorum. Seçimden hemen sonra erken seçim ihtimalini 2 şekilde görmüyorum. Birincisi zaten seçimi Cumhur İttifakı'nın hem Meclis'te hem Cumhurbaşkanlığı'nda kazanacağı için görmüyorum. İkincisi de çok düşük ihtimal ama velev ki öyle olsa, orada da ben Cumhurbaşkanı'nın Meclis'te bir uzlaşma arayacağını ve neticede bu uzlaşmanın da bulunabileceğine inanıyorum" dedi.

'KANDİL'E OPERASYON SEÇİM ÖNCESİ TAMAMLANMALI'

Perinçek'in HDP çıkışı, Vatan Partisi'nde istifaları tetikledi: Yüzde 1 oyun var, 6 milyon oy almış partiyi kapatma lüksün yok
HDP'nin terör örgütü partisi oluğunu söyleyen Destici, "HDP'nin terör örgütünün partisi olduğu gerçeğinin üzerini örtmemek gerek. HDP, Kandil'in, bebek katili Öcalan'ın partisidir. Vatandaşın bunu bilmesi lazım. HDP Marksist Leninist bir partidir. Bu milletin inancına, kültürüne karşı olan bir partidir. Esasen HDP'nin kapatılması gerek, ancak hukuken PKK'nın partisi olduğunun ispatlanmasıyla bu mümkün olabilir. Bu, YSK'nın meselesi değil, bu Yargıtay Başsavcılığı'nın ve Anayasa Mahkemesi'nin meselesi" ifadesini kullandı.

Destici, Irak'ın kuzeyindeki operasyona ilişkin bir soru üzerine de, "İnşallah seçim öncesi Kandil'e operasyonun tamamlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Yorum yaz