DÜNYA

Çavuşoğlu: Pompeo ile Menbiç'in yol haritası ve Suriye'yi görüştük

ABD'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Menbiç'in yol haritası ve Suriye'yi görüştük" dedi.
Sitede oku

ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmede Türkiye-ABD ikili ilişkilerini, Menbiç'in yol haritası dahil Suriye meselesini ve diğer bölgesel konuları ele aldıklarını söyledi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşme 1 saat sürdü.

AA: Türkiye ile ABD'den Menbiç için 3 aşamalı plan
Görüşmede ağırlıklı olarak Menbiç ile ilgili yol haritasının ele alındığı bildirildi. İki bakan arasındaki görüşmede ayrıca Fethullah Gülen'in iadesine yönelik sürecin gündeme geldiği belirtildi.

Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesi için dün geldiği Washington'da Türk toplumu ile iftara katılmış, burada yaptığı açıklamada, "İki ülke arasında Münbiç konusunda varılacak bir mutabakatın, Pompeo görüşmesinin olumlu sonuçlanması halinde uygulamaya geçeceğini ve bunun iki ülke arasında bir dönüm noktası olabileceğini" belirtmişti.

Türkiye ve ABD arasında Menbiç'teki YPG varlığı konusunda yapılan görüşmelerde, 'Menbiç planı' üzerinde teknik mutabakat sağlandığı açıklanmıştı. Bugün Çavuşoğlu ve Pompeo arasında görüşülmesi öngörülen ve iki bakanın anlaşmaya varması halinde uygulanacağı belirtilen Menbiç planı ile kentteki YPG'lilerin 30 gün içinde Menbiç'ten çekilmesinin öngörüldüğü belirtilmişti.

Yorum yaz