DÜNYA

Rusya: Yuliya Skripal'in eve dönmesi için her türlü yardıma hazırız

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcılığı Sözcüsü Artyom Kojin, İngiltere'nin Salisbury semtinde eski Rus ajan babası Sergey Skripal'le birlikte zehirlenen Yuliya Skripal'in Rusya'ya dönmesi için her türlü yardımı etmeye hazır olduklarını söyledi.
Sitede oku

Daha önce Reuters, Yuliya Skripal'in Rusya'ya dönmeyi umut ettiğini söylediği bir video yayınlamıştı.

Konuyla ilgili konuşan Kojin "Yuliya Skripal'in geçen hafta yayınlanan video mesajı, onun yaşıyor ve iyi durumda olduğunu göstermesi bakımından rahatlatıcı. Yuliya'nın Rusya'ya dönmeye niyetlenmesi de sevindirici. Ona bu konuda gerekli tüm yardımları yapmaya hazırız" dedi.

Rusya: İngiltere, Skripal olayını çarpıtmaya, OPCW’yi kullanmaya çalışıyor
‘HANGİ KOŞULLARDA TUTULDUĞU BELİRSİZ'

Kojin, videoda Skripal'in ne kadar bağımsız hareket ettiğinin, hangi koşullarda tutulduğunun veya dış dünya ile irtibat kurması önünde bir engel olup olmadığını belirsiz olduğunu vurguladı.

Kojin "Bu nedenle onun özel hayatına saygı duyarak, vatandaşımıza konsolosluk iletişimi sağlanması talebimizi geri çekmedik" dedi.

Kojin, Yuliya'nın videoda görülen tutukluğunun yakınlarından gerekli moral ve psikolojik desteği göremediğinin kanıtı olabileceğini, İngiltere'nin Yuliya'nın kuzenine iki kez vize vermeyi reddettiğini söyledi.

Yorum yaz