DÜNYA

Almanya'da hayvanat bahçesinden kaçan yırtıcılar yakalandı

Almanya'da aralarında kaplan ve aslan gibi yırtıcı türler bulunan birkaç hayvan, yaşadıkları hayvanat bahçesinden kaçtı. Bölgede büyük çaplı bir operasyon başlatıldı, hayvanlar kısa süre sonra yakalandı.
Sitede oku

Yerel yetkililer tarafından AFP'ye verilen bilgiye göre, iki aslan, iki kaplan ve bir jaguardan oluşan beş tehlikeli yırtıcı, Almanya'nın batısındaki bir hayvanat bahçesinden kaçtı. Yaşanan olay üzerine ise yetkililer tarafından büyük bir av operasyonu başlatıldı.

Gazze'nin son kaplanı 'dünyanın en kötü hayvanat bahçesi'nden taşındı
BÖLGE SAKİNLERİNE 'EVDEN ÇIKMAYIN' UYARISI

Luenebach'taki Eifel Hayvanat Bahçesi'nden de ayrılan bir ayı ise öldürüldü. Bölge sakinlerine ise bu kaçak hayvanlar yakalanana kadar evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. 

DRONE İLE YAKALANDILAR

Öte yandan kaçan beş hayvanın yapılan arama çalışmaları sonucunda yakalandığı öğrenildi. Hayvanların yeri drone kullanılarak tespit edildi.

Wallpott ailesi tarafından sahip olunan, Lüksemburg sınırına yakın bulunan hayvanat bahçesi, Sibirya kaplanı ve aslanlar dahil olmak üzere yaklaşık 400 hayvana ev sahipliği yapıyor.

Hayvanların bu kaçışı, akıllara iki yıl önce Doğu Almanya'daki Leipzig hayvanat bahçesinden kaçan iki aslanı getirdi. Yaşanan olayda, aslanlardan biri vurulurken diğeri de yakalanarak hayvanat bahçesine geri getirilmişti. 

Yorum yaz