Proje ağlayan bebekleri yüzünden toplum içinde sorun yaşayan ebeveynlere destek olmak için restoranlari dükkanlar ve bireylerin 'Ağlamakta sorun yok' etiketlerini taşıması ve iş yerlerine yapıştırmasını teşvik ediyor.
Söz konusu inisiyatif 2016 yılında başlasa da ilk kez bu kadar geniş bir politikacı grubundan üst düzey destek gördü.
'JAPON TOPLUMU HALA BEBEKLERİ AĞLAYAN ANNE BABALARIN YAKININDAKİLERE KARŞI PİŞMAN HİSSETMESİ GEREKTİĞİNE MEYİLLİ'
Düşük doğum oranı ve azalan nüfus nedeniyle hükümet, çocuk yetiştiren ailelere karşı daha hoşgörülü bir toplum yaratmaya çalışsa da Japonya kimi zaman çocuklara karşı hoşgörüsüz bir ülke olarak tanımlanabiliyor.
Kimi Japonlar mahallelerinde kreşlerin ya da parkların yapılmasına oynayan çocukların çıkardığı seslerden komşuların rahatsız olduğu gerekçesiyle sıklıkla karşı çıkabiliyor.
Kyodo News'un aktardığına göre Mie Valisi Eikei Suzuki kampanyaya destek veren diğer yöneticilerle birlikte katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada "Japon toplumu hala bebekleri ağlamaya başlayınca anne ve babaların yakınlarındaki insanlara karşı pişman hissetmesi gerektiğine meyilli. Biz bu toplumsal durumu değiştirmek istiyoruz" dedi.
Başbakan Şinzo Abe'nin ekonomi programının temellerinden biri de aileye karşı daha hoşgörülü bir toplumu teşvik etmekti. Bu amaçla annelerin ilk çocuklarına sahip olduktan sonra iş yerlerine çocuklarıyla birlikte gitmelerini teşvik edilmişti. Japonya'da iş yerlerinde çocukların bakımını sağlayacak kreş gibi olanaklar bulunmuyor.
Japonya Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre 2017'de yeni doğanların oranının düşüklüğü konusunda yeni bir rekor da kırıldı. Ülkede yeni doğan oranı geçen yıl 946.060'da kalarak 2 yıl üst üste 1 milyon bandının altında seyretti.