DÜNYA

Rossotrudniçestvo’da Rus-Türk Toplumsal Forumu hazırlığına yönelik çalışma grubunun ilk toplantısı gerçekleşti

Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslar arası İşbirliği Ajansı’nda (Rossotrudniçestvo) Rus-Türk Toplumsal Forumu’nun (RTFO) hazırlıkları ve gerçekleştirilmesine yönelik çalışma grubunun ilk toplantısı gerçekleşti.
Sitede oku

Rus-Türk Toplumsal Forumu'nun (RTFO) hazırlıkları ve gerçekleştirilmesine yönelik çalışma grubu Rossotrudniçestvo'da ilk kez bir araya geldi.

Toplantıda Rossotrudniçestvo uzmanları ve yönetimi, Rossotrudniçestvo toplumsal ve insani programlar uzman ve danışma konseyi yetkilileri, Forum'la bağlantılı komitelerden ve iş toplumundan temsilciler yer aldı.

'Rusya ve Türkiye, çarpıtılmış bilgi sunan Batı'yı aradan çıkarmalı'

MİTROFANOVA: TÜRKİYE İLE KÜLTÜREL İLİŞKİLERİMİZ ÖNEMLİ

Rossotrudniçesvo Başkanı Eleonora Mitrofanova "Rusya ile Türkiye arasında kültürel ve insani alandaki ilişkiler özel önem arz ediyor. Bu alanda Rus-Türk Toplumsal Forumu'nun çalışmalarının yeniden başlatılması önemli" ifadelerini kullandı.

MARKOV: ORTAK ETKİNLİKLER ARTTIRILMALI

RTFO Genel Sekreteri Sergey Markov da karşılıklı çalışmalarının güçlendirilmesi, ortak etkinliklerin arttırılması gerektiğini belirtti ve forumun ilişkileri geliştirmedeki rolünü anlattı.

‘TÜRK BASINIYLA İŞBİRLİĞİ YAPILMALI'

Rossotrudniçestvo, AP’nin propaganda suçlamalarını reddetti
Toplantıda ayrıca Türkiye'de Rusya konusunda objektif haberler yansıtılmadığı ve Türk basınıyla bu anlamda işbirliği yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu yaz sonunda ‘Genç Nesil' (Novoye Pokolenie) isimli genç Türk gazeteciler için bir basın turu gerçekleştirilmesi planlanıyor. Etkinliğin ortakları arasında Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı yer alıyor.

Yorum yaz