DÜNYA

Putin: Türk Akımı üzerinden Avrupa’ya ne kadar gaz gönderileceği diğer güzergâhlara bağlı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı üzerinden Avrupa’ya yapılabilecek gaz sevkiyatının, Rus gazının diğer güzergahlar üzerinden yapılan sevkiyat hacmine bağlı olduğunu söyledi.
Sitede oku

Putin: Türkiye'yle Türk Akımı'nı Bulgaristan üzerinden AB'ye taşıyan bir plan üzerinde çalışıyoruz
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'la Türk Akımı'nın Bulgaristan'a uzatılması olasılığını değerlendiren Putin, Rus gazının diğer güzergahlar üzerinden yapılan sevkiyat hacmine bağlı olacağını ifade etti.

Putin "Şu an Kuzey Akımı 2 projesinin inşa edilmesi konusu aktif bir şekilde müzakere ediliyor. Bu boru hattı üzerinden ne kadar sevkiyat yapılacağı, Ukrayna üzerinden ne kadar gaz sevkiyatı yapacağımız birer soru işareti. Biz Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatına devam etmeye hazırız. Müşterilerimizin ne kadar gaza ihtiyaç duyduğu da ayrı bir mesele" dedi.

‘AVRUPA'YA UZATILMASI GERÇEKÇİ'

Türk Akımı'nın Avrupa'ya uzatılmasını kesinlikle gerçekçi olarak niteleyen Putin, boru hattının Türkiye'deki kısmının yapılmaya devam ettiğini belirtti.

‘TÜRKİYE İLE GEREKLİ ANLAŞMALARI İMZALADIK'

Putin "Karadeniz'in dibindeki kısmı bitirdik, Türkiye üzerindeki kısım üzerinde çalışmalara başlanıyor. Türkiye ile gerekli anlaşmalar imzalandı. Boru hattının ikinci kolunun yarısını, 200 kilometresinden fazlasını döşedik. Toplamda döşenmesi gereken miktar da 400 kilometreden biraz fazla. Yani üzerinde konuştuğumuz her şey kesinlikle gerçekleşiyor, hem de en yakın zamanda" dedi.

Yorum yaz