YAŞAM

Chelsea, stadyum projesini rafa kaldırdı, Abramoviç'in de İngiltere vizesine ihtiyacı kalmadı

Rus milyarder Roman Abramoviç’in sahibi olduğu Chelsea futbol kulübü Stamford Bridge stadyumunu yenileme çalışmalarını rafa kaldırdığını açıkladı. İngiltere’nin vizesini yenilememesinin ardından İsrail pasaportu alan Abramoviç’in de, yatırımcı vizesi için yaptığı başvuruyu iptal edebileceği belirtildi.
Sitede oku

İngiltere’nin vizesini uzatmadığı Chelsea'nin sahibi Abramoviç, İsrail pasaportu aldı
Chelsea futbol kulübü, bugün yayınladığı açıklamada Londra'nın batısındaki Stamford Bridge çalışmalarının ‘elverişsiz yatırım koşulları' nedeniyle belirsiz süreliğine askıya alacağını duyurdu.

Açıklamada "İnşaat öncesi çalışma ve plan yapılmayacak. Kulübün kararını gözden geçirmek için belirlediği bir zaman dilimi yok" ifadeleri kullanıldı.

Jarusalem Post gazetesi de kulübün sahibi Abramoviç'in İsrail vatandaşlığı aldıktan sonra İngiltere'ye seyahat etmek için vize ihtiyacı kalmadığını yazdı.

Abramoviç'ten konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

SKRİPAL OLAYINDAN SONRA RUS İŞ ADAMLARINA BASKI ARTTI

Öte yandan eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının Salisbury'de zehirlenmesinin ardından, Londra, ülkeye giriş çıkış yapan Rus iş adamları ve diplomatları yakından takip etmeye başladı. Kulüp, bu nedenle yatırım için elverişsiz bir ortam olduğu göndermesini yapmış olabilir.

Rusya: Yuliya Skripal, önceden yazılmış bir metni okuyor, onunla bizzat görüşmek istiyoruz

İngiltere, Skripallerin zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutmuştu.

İngiliz makamlarının Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'in vizesini yenileme sürecini uzatması nedeniyle Abramoviç, takımının FA Cup final maçını stattan takip edememişti. Bunun üzerine Yahudi kökenli ve İsrail'de yatırımları olan Abramoviç, İsrail vatandaşlığı almıştı.

Yorum yaz