DÜNYA

Rus Dışişleri İsrail-Filistin gerginliği konusunda uyardı: Zıtlaşma kısır döngüsünden çıkın

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İsrail ile Gazze şeridi arasındaki gerginliğin tırmanmasının endişe verici olduğu belirtilerek, taraflara yıkıcı nitelikteki zıtlaşma kısır döngüsünden çıkma çağrısı yapıldı.
Sitede oku

İsrail'den Gazze'de 35 hedefe hava saldırısı
Konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Şiddetin tırmanmasından derin endişe duyuyoruz. Bu adım İsrail ve Filistin halkları arasındaki barışın ivedilikle sağlanmasına dair halihazırda zayıf umudun üzerine kalem çekiyor ve kınanmayı hak ediyor. Olayların bu şekilde gelişmesinin kurbanı İsrail ve Filistinliler oluyor. İki taraf arasındaki müzakere süreci imkânları tüketiliyor" ifadeleri kullanıldı.

"İsrail ve Filistinli tarafları bir kez daha bu yıkıcı zıtlaşma kısır döngüsünden çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, barışçıl diyaloğu reddedip güç kullanmanın hiçbir yola götürmeyeceği uyarısında bulunuldu.

İsrail ordusu Gazze'den atılan 30'dan fazla havan topu ve füzeye misilleme olarak Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'a ait 35 hedefi vurduğunu duyurmuştu.

Yorum yaz