DÜNYA

'4 Rus askerin öldüğü Deyr ez Zor saldırısını ABD'nin kontrolündeki Tanf'tan gelen militanlar düzenlemiş olabilir'

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, 4 Rus askerin ölümüne neden olan Suriye'nin Deyr ez Zor kentindeki saldırının daha önce ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait Tanf üssünden bölgeye gönderilen ılımlı muhalifler tarafından düzenlenmiş olabileceğini söyledi.
Sitede oku

Lavrov: Suriye'de ABD'nin kontrolündeki bölgede IŞİD'le bağlantılı terör örgütleri ortaya çıkıyor
Rus basınına açıklamalarda bulunan Şamanov, "4 Rus askeri danışmanın ölümüne ve 3'ünün yaralanmasına neden olan Deyr ez Zor'daki Suriye ordusuna bağlı topçu birliğine yönelik saldırının daha önce ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait Tanf üssünden bölgeye gönderilen ılımlı muhalifler tarafından düzenlenmiş olması son derece olası. Zira bu ılımlı muhalefetin bugün itibarıyla istikrarı bozucu faktör olduğunu biliyoruz ve onlar tarafından bir provokasyon düzenlenmesini ihtimal dışı tutamayız" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Deyr ez Zor'da 4 Rus askeri danışman öldü
Yaşanan bu gelişmeyle birlikte Suriye topraklarındaki bu 'gri bölgelerin' istikrarsızlık noktaları olduğunun görüldüğünü kaydeden Rus vekil, Suriye'nin egemenliğinin tesis edilmesi için bu bölgelerle ilgili gereken kararların alınacağını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün militanların Suriye'nin Deyr ez Zor kentine düzenlediği saldırı sonucunda 4 Rus askeri danışmanın öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını duyurmuştu.

Yorum yaz