DÜNYA

Pompeo: ABD, Karabağ’da barışçıl çözüm yollarının aranmasına sadık

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin Dağlık Karabağ çatışmasında barışçıl çözüm yollarının aranmasına sadık olduğunu belirtti.
Sitede oku

Erdoğan: Dağlık Karabağ sorununu çözecek güç Rusya
Azerbaycan, bugün cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünü kutlarken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Pompeo'nun açıklamasında, "ABD hükümeti ve Amerikan halkı adına Azerbaycan hükümeti ve halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaktan memnuniyet duyuyorum" dendi.

'1991'DEN SONRA AZERBAYCAN, ABD'NİN DEĞERLİ BİR PARTNERİ HALİNE GELDİ'

1991'de bağımsızlığını geri kazandıktan sonra Azerbaycan'ın, ABD'nin değerli bir partneri haline geldiği ifade edilen açıklamada, "Uzun yıllara dayanan işbirliğimizi sürdürmeyi ve güvenlik, enerji ve demokratik idare alanlarındaki ortak çalışmayı derinleştirmeyi ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz. Biz ayrıca Dağlık Karabağ çatışmasına barışçıl çözüm yollarının arayışına bağlı kalıyoruz ve tarafları mümkün olan en kısa zamanda yoğun müzakerelere dönmeyi ısrarla çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yorum yaz