DÜNYA

Sağcı partiden Mesut Özil'e tepki: Erdoğan ile fotoğraf çektiren Alman olamaz

Almanya'daki aşırı sağ parti AfD'nin yönetim kurulu üyesi Beatrix von Storch, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşan futbolcu Mesut Özil'e tepki gösterdi. Özil'i 'başarısız bir uyumun rol modeli' diyerek tanımlayan Storchi "Erdoğan ile fotoğraf çektiren Alman olamaz" dedi.
Sitede oku

Almanya Cumhurbaşkanı, Özil ve Gündoğan'la 'spor ve siyaseti' görüştü: Bir insanın birden fazla yurdu olabilir
Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de yabancı ve İslam karşıtı yürüyüş düzenledi. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Parti'nin (AfD) düzenlediği yürüyüş öncesi partinin yönetim kurulu üyelerinden Beatrix von Storch, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman Milli Takımı'nda forma giyen Mesut Özil'e tepki gösterdi.

Storch, "Özil'in Alman pasaportu var ama o Alman değil. Milli marşı okumayan ve Erdoğan ile fotoğraf çektiren Alman olamaz. O başarısız bir uyumun rol modeli'' dedi.

AfD Yönetim Kurulu Üyesi Beatrix von Storch.

Türkiye kökenli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesi Erdoğan ile fotoğraf çektirmeleri Almanya'da tepki görmüştü. Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşmeyi 'yanlış anlamaya davet çıkaracak' olarak nitelemişti.

Yorum yaz