DÜNYA

Romanov Hanedanı temsilcileri Kırım Köprüsü’nü gezecek

1613'ten 1917 Şubat Devrimi'ne değin Rusya’yı yöneten Romanov Hanedanı’nın başkanı Büyük Düşes Mariya Vladimirovna’nın Kırım ziyareti kapsamında, Kırım Köprüsü üzerinden geçişin de planlandığı belirtildi.
Sitede oku

Sayılarla Kırım Köprüsü
Romanov Hanedanı’nın Kırım Kalemi Danışmanı Vladislav Pilkeviç, Büyük Düşes Mariya Vladimirovna’nın 28 Mayıs’ta başlayacak Kırım ziyaretinin 3 Haziran’a kadar süreceğini aktardı. Prens Georgiy Mihayloviç Romanov’un da düşese eşlik edeceğini anlatan Pilkeviç, ziyaretin Kırım Yarımadası’nın Rusya İmparatorluğu’na katılımı, İmparatoriçe Yekaterina II’nin Karadeniz Filosu’nu kurma emrinin imzalaması ve Sivastopol kenti kuruluşunun 235. Yıldönümü adandığını söyledi.

Sputnik’e konuşan Pilkeviç, “İmparatorluk alteslerin ziyaret programında, Kırım Köprüsü’nden geçiş de öngörülüyor. Bu geçişle tüm dünyaya Kırım’ın tarihsel ve yasal olarak Rusya’ya ait olduğu bir kez daha hatırlatılacak” ifadelerini kullandı.

Son Rus İmparator Nikolay II’nin de Kerç Boğazı üzerinden köprü yapmayı planladığını hatırlatan Pilkeviç, “Ama kaderde bu planlarının 100 yıl sonra hayata geçirilmesi varmış” dedi.

Pilkeviç, “Kırım ziyareti, Kırımlılar ve Sivastopollülerin 2014 referandumunda yaptığı meşru ve yasal seçimine desteğe yönelik” diye kaydetti.

Yorum yaz