DÜNYA

Rusya: Hava-indirme birlikleri için Tayfun zırhlısının test örnekleri üretildi

Rusya Hava-İndirme Komutanlığı, paraşütle indirilebilen Tayfun zırhlı otomobillerinin test örneklerinin üretildiğini ve devlet nezdinde test çalışmalarına başlandığını duyurdu.
Sitede oku

ABD, Avrupa'nın doğusuna ağır teçhizat göndermeye başladı
Rusya Hava-İndirme Komutanlığı Motorlu Araçlar Daire Başkanı Yarbay İlya İvanov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus hava-indirme birlikleri için paraşütle indirilebilen Tayfun zırhlı otomobillerinin ilk test örneklerinin üretilerek, test çalışmalarına başlandığını belirtti.

Yarbay İvanov, “Pparaşütle indirilme özelliği bulunan özel amaçlı, yüksek korumalı zırhlı araç geliştirme çalışmaları çerçevesinde Tayfun ailesinin altyapısında test örnekleri üretildi, bu araçlar şu anda devlet testlerine tabi tutuluyor. Testlerden olumlu sonucun alınması halinde bu otomobiller silah envanterine alınacak ve orduya tedarikine başlanacak” ifadelerini kullandı.

Tayfun zırhlı araçlar ailesi, 2010'lu yılların başlarında geliştirildi, 2015'ten itibaren de Rus ordusuna teslim edilmeye başladı. Saatte 105 km hıza ulaşabilen Tayfun araçları tek yakıt deposuyla bin 400 km mesafe kat edebiliyor. Bağımsız hidropnömatik süspansiyona bağlı araçlar, mürettebat dışında 16 kişi taşıyabiliyor. Araç, dışarıdaki durumu gösteren çok fonksiyonlu ekranlar, gece görüşü cihazları ve uzaktan kumandalı silahlarla donatıldı.

Yorum yaz