DÜNYA

Kosaçev: Kendisine uymayan basın kuruluşlarını engelleyen Kiev, Donbass’ta provokasyon hazırlığında

Rus senatör Konstantin Kosaçev, Rossiya Segodnya ve RİA Novosti Ukrayna’ya erişimi engelleyen Kiev’in Donbass’a karşı geniş kapsamlı bir askeri provokasyona hazırlandığını söyledi.
Sitede oku

Kiev'den Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya ve RİA Novosti Ukrayna'nın sitesine erişim engeli
Rus senatör Konstantin Kosaçev, Kiev'in, Sputnik ve Russia Today'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya ile RİA Novosti Ukrayna'yı yaptırım listesine alıp sitelere erişim engeli getirilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Kosaçev, Facebook'tan yaptığı açıklamada "Ukrayna Güvenlik Servisi'nin RİA Novosti Ukrayna'nın Genel Yayın Yönetmeni Kirill Vışinskiy'i absürt dayanaklarla gözaltına aldıktan sonra şimdi de Rossiya Segodnya ile RİA Novosti Ukrayna'ya erişimi engelleme kararı aldı. Kiev yönetimi enformasyon alanını her türlü başka düşünceden sakınıyor. Geçen tüm bu zaman içinde ifade özgürlüğüne karşı yaptıkları bu kaba girişimleri saldırganlık demagojisi ile haklı çıkarmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Kosaçev, açıklamalarına şöyle devam etti: "Alternatif basın kuruluşlarına yönelik baskıların güçlendirilmesi, Donbass'ta cepheleşmenin yaşandığı bölgedeki durumun kesin bir şekilde bozulmasıyla aynı döneme denk geldi. Bu da geniş çapta bir askeri provokasyon hazırlığında olunduğunu gösteriyor."

Kosaçev Kiev'in provokasyon hazırlığında olduğuna ikna edecek etmenlerin giderek arttığını da vurguladı.

RİA Novosti Ukrayna Genel Yayın Yönetmeni Kirill Vışinskiy'i geçen hafta tutuklayan Ukrayna yönetimi, Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ile RİA Novosti Ukrayna'yı yaptırım listesine dahil ederek iki ajansın sitelerine erişimi engellemişti.

Yorum yaz