SAVUNMA

'NATO’nun yaramaz çocuğu Türkiye değil, ABD’dir'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde dış politika hedeflerini açıklarken, ‘NATO ailesinin yaramaz çocuğu’ olarak tarif ettiği Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini almamasını umut ettiklerini söyledi.
Sitede oku

ABD neden Türkiye’nin kendi hava savunma sistemini, S-400’lerin temelinde kurulmasına devamlı olarak karşı çıkıyor?

Sputnik’e konuşan Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Faruk Loğoğlu, konuyla ilgili açıklığı şu değerlendirmeleriyle getirdi.

Pompeo: Türkiye'nin hiçbir zaman S-400 almayacağını umuyorum

Bunun nedeni, füzeleri satacak olan tarafın Rusya olması. Temel sebebi bu. Yani Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya bakış açısı sorunlu olduğu için, rakip olarak gördüğü için Rusya’nın bir NATO üyesi ülkesine bu füzeleri satmasına karşı çıkıyor.

Şimdi Pompeo, “bu füzelerin Rusya’dan satın alınmasını önleyecek adımlar üzerinde çalışıyoruz” söylediği zaman bu, yıllardır gündemde olan bir konu. Yani bu füzeler yerine Türkiye’ye kendi Amerikan sistemlerini verecek olsalardı verebilirlerdi. Ama bunu yapmadılar. Türkiye de ulusal güvenlik gereği olarak bunları Rusya’dan almaya karar verdi.
Pompeo, Türkiye için “NATO’nun yaramaz çocuğu” diyor. Burada bir adres yanlışlığı var. NATO ailesi içinde bir yaramaz çocuğu var ise o da Amerika Birleşik Devletleri ve yönetimidir. Ve sadece Donald Trump değil, ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ve Mike Pompeo’dur. Bu üçü çok yaramaz insanlar.

Yorum yaz