DÜNYA

Kosaçev: Trump’ın Kuzey Kore zirvesini erteleme kararı istikrara darbe indirdi

Rus senatör Konstantin Kosaçev, Washington’un İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore zirvesini erteleme kararının, küresel istikrara indirilen ikinci bir darbe olduğunu belirtti.
Sitede oku

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Facebook hesabından Trump'ın Kuzey Kore zirvesini erteleme kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Kosaçev, "Trump'ın Kuzey Kore zirvesinden vazgeçme kararı, şüphesiz bölgedeki barışçıl çözüme ve İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından genel olarak küresel istikrara indirilmiş olan ikinci ciddi darbe" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la planladığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da görüşemeyeceğini iletmesi konusunda bir değerlendirme de Rus senatör Klintseviç'ten geldi.

'YENİ BİR ŞANSIN OLUP OLMAYACAĞINI, NE ZAMAN OLACAĞINI HİÇ KİMSE BİLEMEZ'

İran'la nükleer anlaşmadan çekilen Trump, bu kez de Kuzey Kore zirvesini iptal etti
Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la görüşmeden vazgeçmesi dolayısıyla Kuzey ve Güney Kore arasında uzlaşma sağlama şansının kaçırılabileceğini ve bu durumun, İran'a verilen ültimatomun arka planında oldukça endişe verici olduğunu belirtti.

Basın dairesi üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Klintseviç, "Bu şekilde uzlaşma konusunda iyi bir şans kaçırılabilir ve hiç kimse, yeni bir şansın sunulup sunulmayacağını, sunulsa da bunun ne zaman olacağını bilemez. Bu durum, ABD'nin İran'a sunduğu ültimatomun arka planında özellikle endişe verici" ifadelerine yer verdi.

'ABD MÜTTEFİKLERİNE DEĞER VERMEDİĞİNİ KANITLADI'

Rus senatör ayrıca ABD'nin bu adımla ‘Birer müttefiki olan Japonya ve Güney Kore'ye bir kuruşluk değer bile vermediğini' ortaya koyduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a bir mektup yazarak, 'Kuzey Kore liderinin son açıklamalarında ABD'ye yönelik çok şiddetli öfke ve açık düşmanlık göstermesi' gerekçesiyle kendisiyle planladığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da görüşemeyeceğini bildirmiş, bununla birlikte ileride Kuzey Kore lideriyle görüşmeyi ‘dört gözle beklediğini' belirtmeyi de ihmal etmemişti.

Yorum yaz