DÜNYA

Kiev'den Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya ve RİA Novosti Ukrayna'nın sitesine erişim engeli

Ukrayna yönetimi, Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ile RİA Novosti Ukrayna'yı yaptırım listesine dahil ederek iki ajansın sitelerine erişimi engelledi.
Sitede oku

RİA Novosti Ukrayna Genel Yayın Yönetmeni Kirill Vışinskiy'i geçen hafta tutuklayan Ukrayna, Rus basınına yönelik kısıtlayıcı eylemlerini sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın sitesinden yapılan açıklamaya göre Kiev, Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ile RİA Novosti Ukrayna'yı yaptırım listesine dahil etti.

Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun imzaladığı kararnamede rossiyasegodnya.rf, sputniknews.com, ria.ru, rsport.ria.ru, 1prime.ru, realty.ria.ru ve rian.com.ua sitelerine erişimin engellenmesi talimatı verildi.

'ROSSİYA SEGODNYA'NIN VARLIKLARI DA BLOKE EDİLECEK'

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'na yönelik yaptırımın 3 yıl süreyle geçerli olacağı belirtilen kararnamede, ajansın varlıklarının da bloke edileceği kaydedildi.

Rus spor basını, Vışinskiy için UEFA Başkanı Ceferin’e başvurdu
RUS KANALLARININ SİTELERİNE ERİŞİM DE ENGELLENDİ

Ukrayna, Rusya'nın önde gelen televizyon kanallarının sayfalarına erişimi de engelledi. Erişimi engellenen sayfalar arasında rtr-planeta.com, russia.tv, vesti.ru, tvkultura.ru ve digitalrussia.tv yer aldı.

RUS İŞADAMI DERİPASKA DA LİSTEDE

Ukrayna'nın yaptırım listesinde Rus işadamı Oleg Deripaska da yer aldı.

3 yıl süreyle yaptırım uygulanacak olan Deripaska'nın mal varlıklarını kullanması, Ukrayna dışına sermaye çıkarması ve Ukrayna topraklarına giriş yapması yasaklandı.

Yorum yaz