DÜNYA

RT muhabiri, Punggye-ri nükleer poligonunun kapanışını takip etmek üzere Kuzey Kore'de

Russia Today (RT) muhabiri İgor Jdanov, Kuzey Kore'deki Punggye-ri nükleer poligonunun imha edildiği anları kayıt altına almak üzere Kuzey Kore'ye gitti.
Sitede oku

Kuzey Kore’deki nükleer poligonun yok edilişini görüntülemek 10 bin dolara mal olacak
Russia Today (RT) muhabiri İgor Jdanov ve bir grup yabancı gazeteci, Kuzey Kore'deki tarihi ana tanıklık etmek üzere Pekin'den charter seferle Kuzey Kore'nin Wonsan kentine gitti.

Jdanov, Wonsan havalimanının diğerlerinden çok farklı olduğunu belirterek, "Burada yolcu sıraları, telaşlı kalabalıklar veya taksi sürücüleri bulunmuyor. Sadece boş bir park alanı ve bizi kente götürecek 3 otobüs var" ifadelerini kullandı.

Poligonun kapatılması dolayısıyla 23-25 Mayıs tarihinde görkemli törenin yapılması bekleniyor. Poligonun yok edilişini görüntülemek için ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Güney Kore'den gazeteciler çağrıldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un e ve Güney Kore lideri Moon Jae-in nisan sonunda sınırdaki Panmunjom'da yaptığı tarihi zirvede iki ülke arasındaki 65 yıllık ateşkesi barış anlaşmasına çevirmek ve Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması için birlikte çalışma sözü vermiş, Kuzey Kore ayrıca Punggye-ri nükleer tesisini kapatmayı planladığını açıklamıştı.

Kuzey Kore, 15 Mayıs'ta Punggye-ri nükleer poligonundaki yapıları sökme çalışmalarını başlatmıştı.

Yorum yaz