MULTİMEDYA

Rusya’nın en güçlü avcı uçakları

Sitede oku

Daha önce 14 adet Su-35 uçağının Çin'e teslim edildiği ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun hizmetine girdiği belirtilen dergi  yazısında Pekin'in Su-35 avcı uçaklarının hız niteliklerine ve manevra kabiliyetine önem verdiği, Su-35'in ABD yapımı F-35 avcı uçağından daha hızlı olduğu ve çeşitli açılardan saldırabildiği ifade edildi. Sputnik, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde yer alan en güçlü avcı uçaklarını derledi.

1 / 6
Rusya'nın Şahinleri isimli hava akrobasi ekibine ait olançok amaçlı Su-30 avcı uçağı gösteri uçuşunu gerçekleştirirken...

Su-30 uçağı, yakın hava muharebesinde güdümlü füzelerle düşmana ait uçakları ve insansız hava araçlarını imha etmek, her hava koşulunda denizdeki ve karadaki hedefleri vurmak için tasarlandı.
2 / 6
Amiral Kuznetsov uçak gemisinde bulunan Su-33 çok fonksiyonlu donanma savaş uçakları.
Su-33 uçağı, donanma gemilerini karşı tarafın hava saldırısından savunmak için kullanılıyor.
3 / 6
ABD merkezli askeri dergi The National Interest tarafından en gelişmiş Rus uçağı olarak tanımlanan çok amaçlı Su-35 avcı uçağı Moskova bölgesinde düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı sırasında.
Havadan havaya, havadan karaya füze atabilen Su-35, 8 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Tek pilotlu uçak saatte 2 bin 500 kilometre mesafe kat ediyor
4 / 6
Moskova'da düzenlenen 9 Mayıs Zafer Bayramı askeri geçit provasına katılan Su-30 ve Su-35 uçakları.
5 / 6
4.nesil Su-33 donanma savaş uçağı 1998 yılında Rus ordusunun hizmetine girdi.
6 / 6
Rus Sukhoi şirketinin imal ettiği Su-27 uçağı, dünyanın en iyi savaş uçaklarından biri olarak kabul ediliyor.National Interest dergisi (NI), Rus avcı uçakları Su-27'nin NATO'nun korkulu rüyası olduğunu yazdı.
Yorum yaz