DÜNYA

Irak'ta IŞİD'in yenilgisi sonrası ilk seçimde güvenlik güçleri sandık başında

Sitede oku
1 / 5
Irak'ta IŞİD'e karşı zafer kazanıldığının ilan edilmesinden 5 ay sonra ülkede ilk kez genel seçimler yapılıyor. Üniformalarıyla sandık başına giden güvenlik güçleri sivil Iraklılardan 2 gün önce oyunu kullanıyor.
2 / 5
Oyunu kullanan polis Renan Halid ülkenin yeniden inşasının birinci öncelik olmasını istedi. 25 yaşındaki polis memuru "Ailemin geleceği için oy veriyorum, böylece iyi insanlar doğru pozisyonlara gelebilir" dedi. Özel kuvvetler polisi Ahmed Kassem ise 'yoksula yardım edecek ve yolsuzlukla savaşacak' adaya oyunu kullandığını belirtti. Oy verme işlemleri sırasında yoğun güvenlik önlemleri de alındı.
3 / 5
37 milyon nüfuslu Irak'ta, 12 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde, 24 milyon seçmen oy kullanma yetkisine sahip. Bu seçimler aynı zamanda ABD işgalinin ardından gerçekleştirilen 5. seçim olma özelliğini de taşıyor
4 / 5
IKBY'ye bağlı Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentindeki Peşmerge ve asayiş güçleri de 99 seçim merkezinde oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
5 / 5
Ülke genelinde güvenlik güçlerinden oluşan seçmenler oyunu yerel saatle 18:00'e kadar kullanabilecek.
Yorum yaz