DÜNYA

Putin ile Netanyahu, Kremlin'de Ortadoğu'daki durumu konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Zafer Günü törenine katılmak üzere Moskova'ya gelen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Kremlin'de bir araya geldi.
Sitede oku

Netanyahu: İran, Suriye'ye çok tehlikeli silahlar konuşlandırma çabasında
İran'a karşı sözlü silahlı saldırıya geçen Netanyahu bir kez daha Moskova'ya çağrıldı. Kremlin'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Putin ile Netanyahu, Ortadoğu'daki durumu, Zafer Günü vesilesiyle faşizmle mücadeleyi ve ikili ilişkileri ele aldı.

PUTİN'DEN ÇÖZÜM UMUDU VURGUSU

Ortadoğu'daki durumun son derece ciddi olduğunu, zorlu sorunlara Netanyahu ile ortak çözüm yolları bulmayı umduğunu söyleyen Putin, "(Ortadoğu'daki) durum maalesef acı. Sadece tartışmak değil durumu yumuşatmaya yönelik çözüm bulmak için de ümidimi dile getirmek istiyorum'' dedi.

Netanyahu'dan İran'a: Savaşa neden olsa bile...
'NAZİZME BAKIŞ RUSYA VE İSRAİL'İ BİRLEŞTİRİYOR'

Netanyahu'ya Moskova'daki Zafer Günü etkinliklerine katıldığı için teşekkür eden Rusya lideri, İsrail'de faşizme ve Nazizme nasıl bakıldığını bildiklerini, bu tutumun Rusya ve İsrail'i birleştirdiğini belirtti.

'SOVYETLER BİRLİĞİ'NİN ZAFERE GÖTÜREN EYLEMLERİNİ HER ZAMAN ANIMSIYORUZ'

Netanyahu da İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkardıkları çok önemli dersleri dersleri bir an olsun unutmadıklarını ve Sovyetler Birliği'nin zafere götüren eylemlerini her zaman anımsadıklarını vurguladı. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i sık sık Nazi lideri Adolf Hitler'le kıyaslamasıyla da tanınan İsrail lideri, "Böyle benzer katil ideolojiler (Nazi Almanyası) ortaya çıktığı zaman, zamanında cevabını vermek lazım'' dedi.

Yorum yaz