MULTİMEDYA

Kinjal hipersonik füzeleriyle donatılan MiG-31K avcı uçakları, ilk kez Moskova semalarında

Sitede oku

Bu hazırlıklar kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1 Mart'ta kamuoyuna duyurduğu Kinjal (Hançer) hipersonik füze sistemleriyle donatılan modernize edilmiş MiG-31K avcı uçakları, başkent Moskova’da düzenlenen Rus Hava Kuvvetleri’nin 9 Mayıs askeri geçit töreni provasına ilk kez katıldı.

Daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kinjal  füze sisteminin 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda tarihi Kızıl Meydan'da yapılacak geçit töreninde ilk kez görücüye çıkacağını söylemişti.

Askeri geçit provasına katılan MiG-31K avcı uçakları ve Kinjal  hipersonik füzelerinin görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 7
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kinjal hipersonik füze sisteminin, uçak gemileri, destroyerler ve kruz gemileri gibi büyük deniz hedeflerini imha edebildiği ve mevcut ve gelecekteki tüm füze savunma sistemlerini etkisiz hale getirebildiği ifade edildi.
2 / 7
Putin, Federal Meclis’in üyelerine hitaben yaptığı bir konuşmada, hipersonik bir silah olan Kinjal için, “Hızları, bu füzeleri günümüzün hava savunma ve füze savunma sistemlerine karşı yenilmez kılıyor” demişti.
3 / 7
Kinjal'ın hem durağan hem de hareketleri hedefleri vurma kapasitesine sahip çok işlevli savaş başlığıyla donatıldığı vurgulandı.
4 / 7
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1 Mart'ta kamuoyuna duyurduğu Kinjal (Hançer) hipersonik füze sisteminin 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda tarihi Kızıl Meydan'da yapılacak geçit töreninde ilk kez görücüye çıkacağı belirtildi.
5 / 7
Putin, Rus hava güçlerinin kullanacağı Kinjal'i başarılı bir biçimde test ettiğini ve bu silahı ülkenin güneyinde yer alan güçlere gönderdiğini belirtmişti.
6 / 7
Başkent Moskova'da düzenlenen 9 Mayıs askeri geçit töreni provasına katılan ve Kinjal hipersonik füze sistemiyle donatılan modernize edilmiş MiG-31K avcı uçakları.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, törene 5. nesil avcı uçağı Su-57, Su-30SM ve MiG-29SMT savaş uçakları, Tu-160 ve Tu-95MS stratejik bombardıman uçakları ile uzun menzilli bombardıman uçağı Tu-22M3'lerin de katılacağını vurguladı.
7 / 7
Moskova'da düzenlenen Rus Hava Kuvvetleri'nin 9 Mayıs Zafer Bayramı askeri geçit töreni provasına katılan ve Kinjal hipersonik füze sistemiyle donatılan modernize edilmiş MiG-31K avcı uçağı.
Yorum yaz