DÜNYA

AK Partili Elitaş: Abdüllatif Şener'in adaylığı bizi değil CHP'lileri çıldırtır

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için kulislerde eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in adının geçmesine ilişkin, "Şener'in CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması bizi çıldırtmaz da CHP'lileri çıldırtır gibi geliyor bana. O çılgın CHP'liler harekete geçerler herhalde" dedi.
Sitede oku

CHP'li Özel: En çıldırtacak adayı açıklayacağız
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, "CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı için Abdüllatif Şener'in isminin geçtiğinin anımsatılması" üzerine "Bizi ilgilendirmiyor. Abdüllatif Şener AK Parti'den ayrılmış. Ya istifa etti ya da ihraç ettiğimiz bir arkadaşımız. Hayırlısı olsun" ifadesini kullandı.

Elitaş, "Şener'in adaylığı sizi çıldırtır mı" sorusuna, "CHP'lileri çıldırtır gibi geliyor bana. Bizi çıldırtmaz da CHP'liler çılgına dönebilir, o çılgın CHP'liler harekete geçerler herhalde" yanıtını verdi.

CHP'nin adayının bugüne kadar açıklanmaması ile ilgili soru üzerine ise Elitaş, "Bu kadar hazırlıksız bir siyasi partinin anamuhalefet partisi olması üzücü bir hadise" değerlendirmesinde bulundu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN 400 KİLOMETRE DAHA YÜRÜMESİ LAZIM'

4 parti, ittifak protokolü imzalayacak: İsim için iki öneri var
Elitaş, Türkiye'nin en büyük sorununun ana muhalefet sorunu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dört siyasi parti bir araya geldi. Seçime birlikte gireceklerini söylüyorlar ama anamuhalefet partisi kendi içinde ittifak kuramadı, uzlaşamadı, daha adaylarını açıklayamıyorlar. Şu anda en büyük problem, anamuhalefet partisi eksikliği. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkan olmak için 400 kilometre yürüyüş yaptı ama genel başkan olup olmadığı tartışmalı. Herhalde 400 kilometre daha yürümesi lazım, genel başkanlığını tescil ettirebilmek için."

Yorum yaz