DÜNYA

Netanyahu bu gece İran'la ilgili 'dramatik bir açıklama' yapacak

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İran'ın nükleer programıyla ilgili 'dramatik' istihbarat içeren bir konuşma yapacağı duyuruldu. Buna koşut olarak İsrail'in Suriye sınırı yakınında hava sahasını kapattığı öne sürüldü.
Sitede oku

İran, Suriye'de üssünün vurulduğu iddialarını reddetti
Bu gece 20.00'de Tel Aviv'deki Kirya askeri üssünde konuşma yapacak Netanyahu'nun, dün gece Suriye'de yine İranlıların konuşlandığı bir üssü vurduklarına dair iddiaları değil, İran'la nükleer anlaşmayı ele alacağı belirtildi.

İsrail televizyonu Kanal 10'dan gazeteci Barak Ravid ve Yedioth Ahronoth gazetesinin Amerikan basını için de yazan araştırmacı muhabiri Ronen Bergman, İsrail liderinin İran'ın anlaşmayı ihlal ederek nükleer programını devam ettirdiğine dair 'yeni istihbarat' paylaşacağını iddia etti.

Ardından İsrail'in Suriye sınırı yakınında hava sahasını kapattığı haberleri geldi. İsrailli kaynaklar, Netanyahu'nun elinde 'tüm dünyayı etkileyecek' İran istihbaratı olduğunu öne sürdü. 

İran'ın İsrail'i yok etmeye yönelik nükleer silah geliştirme peşinde olduğunu iddia edegelen Netanyahu, dün CIA Direktörü iken ABD Dışişleri Bakanı atanan Mike Pompeo'yu ağırlamıştı.

Pompeo: Dünya için en büyük tehdit militan İslam ile nükleer silahların evliliği
ABD Başkanı Donald Trump gibi 5+1 grubu ülkelerinin İran'la vardığı 2015 tarihli nükleer anlaşmayı çöpe atmanın hararetli savunucu olan Pompeo, İran'a karşı bölge turuna çıkmış vaziyette.

Dün gece Suriye'nin Hama ve Halep kentlerindeki bir dizi askeri üsse düzenlenen füze saldırıları İsrail'e mal edildi. Ancak Tahran yönetimi İran'a ait bir üssün vurulduğu ve saldırılarda İranlıların öldüğü iddialarını kabul etmeye yanaşmadı.

İsrail'in son dönemde Suriye'de İran'ı hedef alması, İsrail-İran savaşı çıkarma potansiyeli taşıyor.

Yorum yaz