28 Şubat sürecine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 103 sanığın darbe suçundan yargılandığı davanın kararı geçen günlerde açıklandı. İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, yaşları, sağlık durumları da dikkate alınarak haklarında yurt dışına çıkma yasağı ve imza karşılığında adli kontrol uygulanması kararını verdi.
Karadayı'nın avukatı Erol Aras Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde şunları belirtti: “Müvekkil 87 yaşında, kanser ameliyatı geçirmiş, ağır kanser hastası bulgularına sahip ve büyük yürüme zorlukları çeken bir kimsedir. Eğer adli kontrol tedbirlerinin tamamının kaldırılması sayın mahkemece düşünülmüyor ise aylık imza atma zorunluluğunun kaldırılması ya da 3 ay gibi daha uzun bir süreye uzatılmasına karar verilmesini vekil olarak arz ve talep ederim.”
SAVCI İTİRAZ EDECEK
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre de duruşma savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım'ın mahkemenin kararının ardından beraatlar yönünden itiraza hazırlandığı öğrenildi. Yıldırım, bu kapsamda, itiraz için mahkemeye önceki gün 'süre tutum talebi' gönderdi. Yani gerekçeli kararın tamamlanmasının ardından incelenmek üzere dosyanın gönderilmesini talep etti. Savcının gerekçeli kararı da incelemesinin ardından istinaf mahkemesine itirazda bulunacağı bildirildi.