DÜNYA

CHP ve İYİ Parti'den Bahçeli'nin erken seçim teklifine yanıt

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim teklifine 'Hodri meydan' diyerek yanıt verdi. İYİ Parti'den de 2 farklı açıklama geldi ve erken seçimin beklendiği ifade edildi.
Sitede oku

Erken seçim çağrısı yapan Bahçeli, tarih verdi: Bu işi uzatmaya gerek yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun zamandır kulislerde dile getirilen erken seçimle ilgili ilk kez talebini dile getirdi. Partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin 26 Ağustos 2018'de yapılmasını talep eden Bahçeli, "Bu işi uzatmaya gerek yok" dedi. Konu hakkında ana muhalefetten ilk değerlendirmeyi de CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi.

NTV canlı yayınında konuşan Tezcan, şunları söyledi:

Hükümetten Bahçeli'nin erken seçim talebine ilk cevap
"Biz varız, Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de erkene alınabilir. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Bu sorunların tek bir sebebi var tek adam rejimi. Tek adam rejimini göndermenin yolu sandıktır. Erken seçime hazır olduğumuzu söylemiştik, erken seçime hazırız. Türkiye'yi bu sıkışmışlıktan çıkarmanın yolu seçimdir, CHP buna hazır. Tek adam koalisyonunun lideri Erdoğan ne diyecek merakla bekliyoruz. Türkiye bu problemi ancak milletin kararıyla çözecektir."

Seçim tarihine ilişkin öneriyi değerlendiren Tezcan, “Seçim 26 Ağustos'ta da olabilir, bir hafta öncesi ya da sonrası da mümkün; seçim tarihi tartışılabilir” dedi.

İYİ PARTİ: HEZİMETİN ERKEN OLMASININ ÖNÜNÜ AÇACAK

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’ya konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan şunları kaydetti: “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir.”

Türkkan, partisinin seçime katılmasıyla ilgili soruya da, “Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız” yanıtını verdi.

ÖZDAĞ: KORKU SARDI, AÇIKLAMAYI BAHÇELİ'YE YAPTIRDILAR 

Hürriyet'ten Aysel Alp'e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da şu değerlendirmede bulundu:

Erdoğan: Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde yürürlüğe girecek
“İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. Kurtuluşun başlangıcı olacak. Seçimin ardından Türkiye’de yeniden demokratik hukuk devletinin kurulmasıyla ülkemize gelmeyen sermaye gelmeye; Türkiye’den kaçan yetişmiş insan gücü dönmeye başlayacak. OHAL’in kalkması ve hukuk devletinin tesisiyle ekonomisinin rayına oturmasının da temelleri atılmış olacak. Biz seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle kasıma kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli’ye de bu açıklamayı yaptırdılar."

'SİZE DAHA ERKEN GENEL BAŞKANIM DİYECEĞİZ'

Erken seçim kararını az önce Genel Başkan Meral Akşener ile de konuştuklarını anlatan Özdağ, kendisine “Size daha erken Sayın Cumhurbaşkanım diyeceğiz. Hayırlı olsun” dediğini aktardı.

Yorum yaz