DÜNYA

Merkel: Suriye'ye herhangi bir saldırıya Almanya katılmayacak

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerinden Suriye hükümetine yönelik saldırı hazırlığına girerken Almanya Başbakanı Angela Merkel'den açıklama geldi.
Sitede oku

Macron: Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığına dair Fransa'nın elinde kanıt var
Merkel ''Suriye'ye herhangi bir saldırıya Almanya katılmayacak'' diyerek ekledi:

''Ama kimyasal silah kullanımının kabul edilemez olduğunun gösterilmesi için her şeyin yapılmasını destekliyoruz. Esad yönetimi ile destekçilerine kimyasal silah kullanılmasına izin verilmeyeceği net şekilde gösterilmeli.''

'HİÇBİR ŞEY YAPMAMAK ZOR'

Fakat Almanya'nın Suriye ordusu ya da diğer hükümet güçlerine saldırmayacağını söyleyen Şansölye ''Hiçbir şey yapmamak da zor'' ifadesini kullandı.

BBC: İngiltere Başbakanı, Trump'ın Suriye'ye olası saldırısına katılmaya hazır
'SURİYE HÜKÜMETİNİN KİMYASAL SİLAHLARI YOK ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMEDİĞİ APAÇIK'

Suriye konusunda 'birlik sergilemenin önemli olduğuna' dikkat çeken Almanya Başbakanı, Suriye hükümetinin 2013'te kabul ettiği anlaşma uyarınca tüm kimyasal silah stoklarını imha etmesi gerekirken bunu yapmadığının 'aşikar' olduğunu savundu.

'TÜM ÖNLEM YELPAZESİ DEĞERLENDİRİLMELİ'

Kimyasal saldırı düzenlendiği iddia edilen Doğu Guta'ya bağlı Duma'da Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ/OPCW) uzmanlarının inceleme yapmasına izin verilmemesinin Rusya'yı imajını kötüleştirdiği iddiasında bulunan CDU lideri, artık 'Suriye ile ilgili tüm önlem yelpazesinin değerlendirilmesi gerektiği' görüşünü dile getirdi. 

OPCW: Heyetimiz hazır, Suriye'ye gideceğiz

TRUMP, KOALİSYON KURMA ÇABASINDA

Nisan 2017'de yine kimyasal silah saldırısı iddiaları üzerinden Humus yakınlarındaki Şayrat hava üssünü 59 Tomahawk füzesiyle vuran Trump'ın, bu kez Suriye hükümetine yönelik çok geniş çaplı bir saldırı için askeri koalisyon oluşturmaya çalıştığı yorumları yapılıyor. 

Yorum yaz