DÜNYA

Akşener'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Bütün sandıklara sahip çıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret için Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Akşener, "Seçim güvenliğini konuştuk" dedi. Kılıçdaroğlu da seçim güvenliğine vurgu yaptı: "Herkes sandığa gitsin ve oyunu kullansın. Bütün sandıklara sahip çıkacağız."
Sitede oku

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geldi.

CHP, İYİ Parti'yi ziyaret edecek
Kılıçdaroğlu'nu İYİ Parti genel başkan yardımcıları Aytun Çıray, Koray Aydın ve Lütfü Türkkan karşıladı.

Görüşme sonrası açıklama İYİ Parti lideri Akşener, "Böyle bir nezaketi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Elbette bu konuyu (ittifak) ve Türkiye'nin sorunlarını ekonomisini ve seçim güvenliğini de konuştuk" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, "Sayın Genel Başkanı ben ve arkadaşlarım ziyaret ettik. Siyasette nezaketin hep önemli olduğunu Sayın Genel Başkan da ifade etti. Siyaset gerginliklerden arınmalı. Farklı düşüncelerimiz olabilir. Var olan gerginlik ortamının ötelenmesi ve olmaması gerekiyor. Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Seçim güvenliği konusundaki duyarlılığımızı aktardık. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını istiyorum, herkes sandığa gitsin ve oyunu kullansın, bütün sandıklara sahip çıkacağız" diye konuştu.

'TORUNLARIMIZI DA KONUŞTUK'

Akşener: CHP ile ittifak yapmam
Açıklamaların ardından Akşener'in, "Bu arada torunlarımızı da konuştuk" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Evet, Sayın Genel Başkan torunum için güzel bir imzalı kitap verdi, onu da sevgili Duru'ya vereceğim" dedi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nu uğurlarken 'ittifakla ilgili' bir soru üzerine, "Biz, milletimizle ittifak yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun torunu için Yaşar Kemal'in 'Üç Anadolu Efsanesi' kitabını verdiği öğrenildi.

 

Yorum yaz