DÜNYA

Beyaz Saray: Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye konusunda nihai karara varılmadı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir araya geldiği ancak bu toplantıdan Suriye konusunda nihai bir kararın çıkmadığı belirtildi.
Sitede oku

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump başkanlığında Suriye gündemiyle toplanan Ulusal Güvenlik Konseyinde (NSC) "nihai bir kararın alınmadığını" açıkladı.

MACRON VE MAY İLE GÖRÜŞME

Açıklamada, Trump yönetiminin gelen istihbarat bilgilerini değerlendirmeyi sürdürdüğü bildirilrken, Trump'ın bu akşam Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşeceği açıklandı.

Trump: Bugün Suriye toplantısı yapacağız, yakında karar vereceğiz
Trump gün içerisinde yaptığı açıklamalarda, Suriye konusunda bir dizi toplantı yapılacağını ve "yakında karar verileceğini" söylemişti.

Trump dün dünyayı alarma geçiren tweet'lerinde "Hazırlan Rusya, füzeler gelecek" demiş, bugünkü mesajında ise "Hiçbir zaman Suriye'ye bir saldırının ne zaman gerçekleşeceğini söylemedim. Çok yakında olabileceği gibi hiç yakında da olmayabilir!" ifadesini kullanmıştı.

ABD, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Batı ülkelerinin son günlerde sinyallerini verdiği askeri müdahale, Suriye'nin Duma ilçesinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarına dayanıyor.

Rusya ve Suriye iddiaların yeni bir provokasyon olduğunu belirtirken, kimyasal silah kullanıldığına ilişkin hiçbir kanıtın bulunmadığına dikkat çekiyor.

Yorum yaz