DÜNYA

Putin Netanyahu ile telefonda görüştü: Suriye'nin egemenliğini ihlal eden eylemlerden kaçının

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü Suriye'nin Humus bölgesinde İranlıların bulunduğu hava üssünü vuran İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Putin, Netanyahu'ya Suriye'nin egemenliğine saygı göstermenin önemini hatırlattı.
Sitede oku

İran: ABD'nin olası saldırısında Şam'ın yanındayız
Rusya Devlet Başkanı, İsrail liderine 'Suriye'deki durumu daha da istikrarsızlaştıracak ve Suriye'nin güvenliğine tehdit oluşturacak her türlü eylemden kaçınılması' çağrısı yaptı.

Telefon görüşmesiyle ilgili Kremlin'den şu açıklama yapıldı:

GÖRÜŞMEYİ NETANYAHU İSTEDİ

İsrailli askeri yetkililer: İran bize saldırırsa Esad ve rejimini haritadan ve dünyadan sileriz
''İsrail tarafının girişimiyle gerçekleşen görüşmede Suriye meselesi Humus'taki T4 hava sahasına İsrail hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırıyla da bağlantılı olarak ele alındı. Suriye'nin egemenliğine saygı göstermenin temelden önemine vurgu yapan Vladimir Putin, Suriye'de durumu daha da istikrarsızlaştırabilecek ve Suriye'nin güvenliğine tehdit oluşturan her türlü eylemden kaçınılması çağrısı yaptı.''

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ HEDEFİ İRAN

İsrail Savunma Bakanı: İran'ın Suriye'de varlığını güçlendirmesine izin veremeyiz
9 Nisan'da Humus'taki T4 hava üssünün vurulmasının ardından buraya iki İsrail savaş uçağının füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyuran Rusya Savunma Bakanlığı olmuştu. Bakanlık açıklamasına göre Suriye'deki hava savunma sistemleri, İsrail uçaklarının attığı 8 füzeden 5'ini imha etti.

3 füzenin ise hava üssünün batı kısmına isabet etmesi sonucu 7'si İranlı 14 kişi öldü.

İran Dışişleri, İsrail'in İranlıları hedef alması üzerine ''Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal eden bu saldırganlık, tüm uluslararası yasalar ve normlarla çelişmektedir'' açıklamasını yaptı.

Yorum yaz