DÜNYA

Kuzey Kore lideri Kim ilk kez resmi olarak Washington-Pyongyang görüşmelerinden bahsetti

ABD Başkanı Donald Trump ile mayıs ayında bir araya gelmesi beklenen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez ABD ile diyalogdan resmi olarak bahsetti.
Sitede oku

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Çin, Azerbaycan ve Rusya'yı ziyaret edecek
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kim, Kore İşçi Partisi'nin Politbürosu'ndan yetkililerle pazartesi günü ilk kez 'Kuzey Kore-ABD diyaloğunu' ele aldı.

Kim'in yetkililerle 'Kuzey Kore ve ABD arasındaki diyalog beklentisini ele aldığı ve partinin karar vereceği stratejik ve taktik konularını izah ettiği' belirtildi.

KCNA, Kim'in 'Kore Yarımadası'ndaki mevcut durumdaki gelişmeler' konusunda bir rapor sunduğunu, bunun arasında bu ay Güney Kore ile yapılması planlanan diğer zirvenin de bulunduğunu işaret etti.

 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kore İşçi Partisi'nden yetkililerle görüştü

ABD Başkanı Trump geçen ay Kuzey Kore lideri Kim ile zirvede bir araya gelmeyi ve  'nükleer silahların yok edilmesini' görüşmeyi kabul etmişti. 

Kuzey Kore, Güney Koreli yetkililerin Trump'a ilettiği belirtilen davet konusunda haftalarca sessiz kalmıştı. Eğer zirve gerçekleşirse ilk kez görevdeki bir ABD Başkanı bir Kuzey Kore lideriyle buluşacak.

Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ise 27 Nisan'da yapılacak zirvede bir araya gelecek.

TRUMP: MAYIS YA DA HAZİRAN BAŞINDA GÖRÜŞECEĞİZ

Bu arada Trump, dün Beyaz Saray'da bakanlarla toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Mayısta ya da haziran başında onlarla bir araya geleceğiz. Karşılıklı saygı gösterileceğine inanıyorum ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının yok edilmesine ilişkin bir anlaşma yapabileceğimizi umuyorum" dedi.

Yorum yaz