MULTİMEDYA

Dünyanın en büyük sualtı heykel müzesi MUSA'dan sıra dışı görüntüler

Sitede oku

İngiliz fotoğraf sanatçısı ve heykeltıraş Jason deCaires Taylor'ın 400’den fazla gerçek boyutlu insan heykelini içeren müzenin tamamlanması yaklaşık 3 yıl aldı. Toplam ağırlığı 200 tonu geçen koleksiyon, 420 m2’lik çorak bir deniz yatağına yayılıyor.

Dünyanın dört bir yanından turistlerin yoğun ilgisini çeken ve görünümüyle gizemli hava yaratan sualtı heykel müzesinden kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Meksika'da bulunan MUSA kısaltmasıyla bilinen Cancun Suatlı Heykel Müzesi'nin orijinal ismi, Museo Subacuático de Arte. Dünya'nın ilk sualtı heykel müzesi olma özelliğini taşıyan müze, 2009 yılında ziyarete açıldı.
2 / 8
Açıldığı dönemde 100 heykelin yer aldığı müzede, şuan 400'den fazla heykel bulunuyor.
3 / 8
İnsan figürleri, hayvan figürleri ve çeşitli cansız nesnelerin figürlerinin bulunduğu bu müzenin kurucusu ise İngiliz fotoğraf sanatçısı ve heykeltıraş Jason de Caires Taylor.
4 / 8
Denizin altındaki bu müzede bulunan heykeller, 4-8 metre arasına yerleştiriliyor.
5 / 8
Müzenin en ilgi çekici eseri olan ve 26 çocuk heykelinden oluşan Vicissitudes, heykeltıraşın bu parçaları denizin altında 1 haftada boyunca birleştirmesiyle oluşturuldu. Bu heykellerin toplam ağırlığı 15 ton olarak ifade ediliyor.
6 / 8
Toplam ağırlığı 200 tondan fazla olan heykel koleksiyonu, 420 metrekarelik bir bölgede bulunuyor. Heykellerde kullanılan malzemeler, doğal hayata uyum sağlaması için özenle seçilmiş. Bu sayede heykeller, yapay resif görevi üstleniyor. PH değeri nötr olan bu dayanıklı çimento üzerinde mercanlar ve diğer deniz canlıları yuva yapabiliyor.
7 / 8
Tüplü dalış yaparak gezilebilen sergiyi, şnorkel ile yüzenlerin de görmesi mümkündür. 4-8 metre derinliğinde olan heykellerin, su yüzeyine yakın olanları şnorkel ile rahatlıkla görebiliyor.
8 / 8
Müze kurucusu Taylor, "Bizim kuşak 20 yıl boyunca teknolojik, kültürel ve coğrafi bakımdan hızlı bir değişime tanıklık ediyor. Bu da bizde bir kaybetme duygusuna neden oldu. Bu çalışmayla o anları kaydetmek istedim' ifadesini kullandı.
Yorum yaz