DÜNYA

ABD’nin gönderme kararı aldığı ilk Rus diplomatlar Washington Büyükelçiliği’nden ayrıldı

ABD’nin eski bir Rus casusun İngiliz topraklarında zehirlenmesi olayında İngiltere’yle dayanışma adına ‘istenmeyen kişi’ ilan ettiği Rus diplomatlardan oluşan ilk grup, havalimanına gitmek üzere Washington Büyükelçiliği’nden ayrıldı.
Sitede oku

ABD’nin St. Petersburg Başkonsolosluğu binasındaki Amerikan bayrağı söküldü
Rus diplomatları taşıyacak ikinci bir otobüsünse yerel saatle 15.00’te (TSİ 22.00) Washington Büyükelçiliği’nden havalimanına hareket edecekleri belirtildi.

Diplomatların aileleri de dâhil olmak üzere bugün Washington’dan toplam 171 kişi ayrılacak. Rus diplomatları Washington’dan almak için 2 uçak gönderildi. Uçaklardan birinin dönüş yolunda New York’a uğrayıp oradan da 14 aile alacağı belirtiliyor.

RUS DİPLOMATLAR VE AİLELERİ WASHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE AYRILDI

ABD’nin daha önce gönderme kararı almış olduğu tüm Rus diplomatların, aileleriyle birlikte Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nden olaysız bir şekilde ayrıldığı ve en yakın zamanda kendileri için gönderilen özel uçakla Moskova’ya doğru yola çıkacakları açıklandı.

Diplomatların Büyükelçilik binasından 2 otobüse binerek ayrıldığı, öncesinde olumsuz herhangi bir olayın veya provokasyonun yaşanmadığı belirtildi.

Yorum yaz