DÜNYA

Beyaz Saray: Kim'in Çin ziyareti, 'maksimum baskı' yaklaşımımızın işe yaradığını ispatlıyor

ABD yönetimi, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşmeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini açıkladı.
Sitede oku

Trump'tan Kim'in Çin ziyareti sonrası ilk yorum: Görüşmemizi dört gözle bekliyorum
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, günlük basın toplantısında, Kuzey Kore ile ilgili soruları yanıtladı.

'İHTİYATLI BİR İYİMSERLİĞİMİZ VAR'

Sanders, Şi ile Kim arasındaki görüşmenin hatırlatılması üzerine, "İhtiyatlı bir iyimserliğimiz var ancak (Şi ile Kim arasında yapılan) dünkü görüşme, Kuzey Kore üzerindeki maksimum baskı yaklaşımının işe yaradığını ispatlayan iyi bir gösterge. Onu (Kim'i) Kuzey Kore'nin lideri olduktan sonra ilk kez ülkesi dışında gördünüz. (Trump ile Kim arasındaki) Görüşme ufukta belirirken, bu süreci daha ileri taşımaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

TRUMP-KİM GÖRÜŞMESİ: ONLAR ÖNERDİLER, BİZ KABUL ETTİK

'Pekin'deki tren telaşı' perdesi aralandı: Kuzey Kore lideri Kim, ilk yurtdışı ziyaretini Çin'e yaptı
Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Kim Jong-un arasında mayıs ayında yapılacağı belirtilen görüşmeye ilişkin ise "Bu, küresel çapta önemi olan bir şey ve bunun olabildiğince hızlı ve doğru bir şekilde yapılmış olmasından emin olmak istiyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi Kuzey Koreliler bu öneriyi yaptı, biz de kabul ettik" yorumunu yaptı.

Kuzey Kore lideri Kim, ilk yurt dışı ziyaretini Pekin'e yapmış ve burada Devlet Başkanı Şi ile bir araya gelmişti.

ABD Başkanı Trump ile Kim'in en geç mayıs ayı sonuna kadar belirlenecek bir yerde görüşecekleri açıklanmış, görüşme teklifinin Pyongyang yönetiminden geldiği belirtilmişti.

Yorum yaz