DÜNYA

Katar Emiri’nin Rusya ziyaretinin programı açıklandı

Katar Emiri el-Sani'nin Rusya ziyareti programında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştireceği görüşmenin dışında birçok devlet yetkilisiyle görüşme planlandığı ortaya çıktı.
Sitede oku

Putin, Katar Emiri’yle ekonomik işbirliğini görüşecek
Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan Sputnik'e yapılan açıklamada, Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani'nin Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüşeceği bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan Sputnik'e konuşan bir diplomatik kaynak, "(El-Sani) Rusya Devlet Başkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve Rusya-Katar hükümetler arası komisyonuna başkanlık eden Enerji Bakanı ile bir araya gelecek" ifadelerini kullandı.

RESMİ ZİYARET YARIN

Daha önce Kremlin'den yapılan açıklamada, Katar Emiri Temim bin Hamad el-Sani'nin 26 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı üst düzey görüşmede ticari, ekonomik ve insani alanlarda Rus-Katar işbirliğinin daha da geliştirilmesi, ayrıca uluslararası ve bölgesel gündemin güncel konularının ele alınacağı ifade edilmişti.

Moskova'ya bugün ulaşan Katar Emiri'nin Rusya ziyaretinin 2 günlük resmi kısmının yarın başlayacağı belirtiliyor.

Yorum yaz