GÜNDEM DIŞI

Oyuncu Karahan: Cem Yılmaz, Recep İvedik gibi değil, filmlerinde zeka parıltısı var

RS FM'de yayınlanan Gündem Dışı programına konuk olan oyuncu ve yazar Hakan Karahan, "Recep İvedik gibi filmler oynayana ve filme gelen 4 milyon insan dışında kimseye hitap etmiyor. Recep İvedik 4, 5, 6 yapıp da ortaya hiçbir şey koyamamak büyük bir kabiliyetsizlik. Cem Yılmaz, Recep İvedik gibi değil, filmlerinde zeka parıltısı var" dedi.
Sitede oku

Gündem Dışı'nda Serhat Sarısözen'in bu haftaki konuğu oyuncu ve yazar Hakan Karahan'dı. Karahan'la oyunculuğu ve birkaç hafta önce yayınlanan 7. romanı ‘Lütfen Beni Öldür' ekseninde sohbet edildi. Romanın ana karakteri Ejder'i oluştururken Robert Kolej ve 1979'da gittiği Miami'deki üniversite yıllarına uzanan deneyimlerinden faydalandığını vurgulayan Karahan, "Romandaki kahramanlarım benden daha iyi insanlar. Kendime on üstünden altı verirsem kahramanlarıma dokuz veririm" dedi.

'CANDAN ERÇETİN'İN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK ŞİİR OKUYAMAM'

Ünlü sanatçı Candan Erçetin'in 23 yıllık sevgilisi olan Hakan Karahan, 35 yaşında Canan Erçetin'le tanıştıktan sonra, Erçetin'e olan aşkından 'Kafamdaki Ses' ve 'İntizar' isimli iki şiir kitabını yazdığını yayında ilk defa açıkladı. Candan Erçetin'in meşhur ‘Onlar Yanlış Biliyor' isimli şarkısı, Karahan'ın şiir kitaplarındaki şiirleri arasından çıkmış. Programın sunucusu Serhat Sarısözen'in, 'Candan Erçetin'in gözünün içine bakarak şiirler okur musunuz?' sorusu üzerine Karahan, "Onun gözünün içine bakarak okuyamam, utanırım ama şiir kitaplarımı önüne iteleyiveririm, kendisi okusun diye" şeklinde konuştu.

43 yaşında yöneticilik kariyerini sonlandırarak bambaşka bir dünyaya yelken açan Karahan, 10 film ve 4 televizyon dizisinde oyunculuk yaptı; 2 şiir kitabı, 7 roman, 1 deneme kitabı yazdı.

'BÜTÜN HARİKA REPLİKLERİ KENDİME YAZDIM'

Senaryosunu yazdığı ve oynadığı televizyon dizisi ‘Sağır Oda'da "Bütün harika replikleri kendime yazardım" itirafında bulunan Karahan, bu dizideki başarısından sonra yapımcılığa soyunmuş.

Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler isimli eserini beyaz perdeye aktarırken yapımcı koltuğuna oturan Karahan, bu filmin çok büyük paralar kaybettirdiğini, "Benim beğendiğim bir şeyin geniş kitleler tarafından sevilmeyebileceğini hesap edemedim. Hayatta hep çırak çıkıyorsunuz, ustalaşamıyorsunuz. İnsan parasını kaybedince öyle büyük bir ders alıyor ki" sözleriyle açıkladı.

'GİŞE RAKAMI YÜKSEK FİLMLERİ İZLEMEM DE SEVMEM DE'

"Gişe rakamı yüksek filmleri izlemem de sevmem de" diyen Karahan, "Türkiye'de her yüz filmden 60'ının battığından eminim" diye konuştu. "Recep İvedik gibi filmler oynayana ve filme gelen 4 milyon insan dışında kimseye hitap etmiyor. Recep İvedik 4, 5, 6 yapıp da ortaya hiçbir şey koyamamak büyük bir kabiliyetsizlik" diyen Karahan'a göre, ‘Cem Yılmaz, Recep İvedik gibi değil, filmlerinde zeka parıltısı var'. Karahan, "Çirkin bir iş olabilir ya da film herkese hitap etmeyebilir, varım ama avam altı hiçbir projede yokum" diye ekledi.

Yorum yaz