MULTİMEDYA

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Nevruz coşkusu

Sitede oku

Dünyanın en eski bayramlarından biri olan ve yeni hayatı sembolize eden Nevruz, 2009 yılında UNESCO’nun gayri maddi kültürel miras listesine dahil edildi.

Sputnik, Kırgızistan, Özbekistan, IKBY ve Afganistan’daki Nevruz kutlamalarından renkli kareleri derledi.

1 / 10
Rusya'nın başkenti Moskova'daki merkezi Arbat caddesinde Nevruz Bayramı mübasebetiyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken dans ve müzik etkinlikleri düzenlendi.
2 / 10
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Özbekistan'da Nevruz kutlaması kapsamında ülke genelinde konser, halk oyunları ve güreş turnuvaları gibi etkinlikler düzenleniyor.
3 / 10
Nevruz Bayramı'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığı Özbekistan'daki Azerbaycan Kültür Merkezi'nden bir kare.
4 / 10
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde Nevruz etkinliği, her yıl olduğu gibi bu sene de Şanedar Parkı'nda yapıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte, yöresel kıyafetli Erbilliler halay çekerek eğlendi.
5 / 10
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Nevruz etkinliklerine katılan kız çocukları.
6 / 10
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’in merkez meydanı Ala-Too’da Nevruz etkinlikleri düzenlendi. Kent sakinleri ve konuklarını tiyatro ve dans ekipleri eğlendirdi.
7 / 10
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yer alan Akra kentinde düzenlenen Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikten bir kare.
8 / 10
IKBY'nin Akra kentindeki Nevruz kutlamaları görkemli havai fişek gösterisiyle taçlandırıldı.
9 / 10
Bişkek'teki Nevruz etkinlikleri kapsamında halk oyunları, geleneksel müzik ve dans gösterileri yapılırken, Nevruza özgü halim, kök samsa, Özbek pilavı gibi yemekler ve sümelek tatlısı ikram edildi.
10 / 10
Baharın gelişini müjdeleyen Nevruza çok büyük önem verilen Afganistan'da 21 Mart, resmi bayram olarak kutlanırken halk, nevruzu görkemli şenliklerle karşılıyor.
Yorum yaz