DÜNYA

Eski bakan Hasan Celal Güzel vefat etti

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde 73 yaşında vefat etti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 yılını 'Hasan Celal Güzel Kültür Yılı' olarak ilan ettiklerini açıkladı.
Sitede oku

Fizik tedavi için bulunduğu Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki bir termal tesiste rahatsızlanan Güzel, dün ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

Güzel'in oğlu Mustafa Veysi Güzel, yaptığı açıklamada babasının akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla Güven Hastanesine yatırıldığını, bilincinin açık olduğunu belirtmişti.

Güzel, sabah saatlerinde tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Güzel için yarın Türkiye Büyük Millet Meclisinde devlet töreni düzenlenecek.

Güzel'in cenazesi, Hacı Bayram Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek.

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR?

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hayatını kaybetti
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 1945 yılında Gaziantep'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çeşitli ekonomik ve sosyal sektörlerde uzman yardımcısı, uzman ve sektör sorumlusu olarak çalıştı.

Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Bakanlığı, İZDK Genel Müdür Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı, DPT Genel Sekreterliği ve Müsteşar Vekilliği ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 1983 yılında 38 yaşında Başbakanlık müsteşarı oldu.

Bürokratlığın ardından 1986 yılındaki seçimlerde Anavatan Partisi'nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçilen Hasan Celal Güzel, Devlet Bakanlığı ve Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmıştı.

KURTULMUŞ: 2018 HASAN CELAL GÜZEL KÜLTÜR YILI İLAN EDİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Hasan Celal Güzel'in hayatını kaybetmesinin ardından, "Milletimizin her ferdi onu özellikle 28 Şubat dönemindeki dik duruşuyla hatırlayacaktır. Biz de bundan sonra her yılı bir kültür ve sanat adamıyla ilgili bir yıl olarak ilan edecek, çeşitli etkinlikler yapacağız. 2018 yılını Hasan Celal Güzel yılı ilan edeceğiz. Hasan Celal Güzel'in isminin bu yıldan itibaren başlanarak sonraki nesillere aktarılması için bütün gücümüzle gayret edeceğiz, mücadele edeceğiz. Hayatın özeti, geride kalanlar tarafından hayırla hatırlanmak, hayırla yad edilebilmektir. Hasan Celal Güzel bu anlamda semeri hayatı son derece dolu olan bir büyüğümüz, ağabeyimizdi. Bir dava, yol arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Hasan Celal Güzel ile uzun yıllara dayanan bir dostlukları olduğunu aktaran Bakan Kurtulmuş, kendisini kaybetmiş olmaktan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Yorum yaz