MULTİMEDYA

Binlerce kadın İstiklal Caddesi'nde yürüdü: 'Sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz'

Sitede oku

Her yıl 8 Mart'ta İstanbul’da geleneksel olarak olarak yapılan Feminist Gece Yürüyüşü dün gerçekleşti. 

1 / 5
‘Gündüzleri de geceleri de istiyoruz’ diyerek Taksim Meydanı'ndan Tünel’e İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yapan kadınlar, kadına yönelik şiddeti, cinsel istismarı, çocuk istismarını protesto etti.
2 / 5
Mor bayraklar, dövizler ve pankartlar taşıyan hemen her kesim ve yaştan binlerce kadın, sıklıkla “Yaşasın feminist mücadelemiz”, “Jin, jiyan, azadi,” (kadın-yaşam-özgürlük) “Sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “İtaat etmiyoruz” ve “İsyan” sloganlarını attı.
3 / 5
Yaklaşık 7 bin kadının yer aldığı yürüyüşe, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve şarkıcı Kalben’in de olduğu siyasetçiler ve sanatçılar da katıldı.
4 / 5
Yürüyüşün sona erdiği Tünel Meydanı’nda Türkçe, Kürtçe ve Arapça basın açıklaması okundu.
5 / 5
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kadın mücadelesi tarihi, yüz yılı aştı. Baskı varsa direniş baki. Adları tarihe sığmasa da kadınlar hep direndiler. Hayatlarına sahip çıktılar. Binlerce kadın burada, milyonlarca kadın dünyanın her yerinde duruyoruz. Kadınları karar alma mekanizmalarından dışlayan, bizlere istemediğimiz bir hayatı dayatan erkek egemen bir düzen var. Burada bu düzene seslenmek için değil, bu düzene karşı bir yol önerdiğimiz için toplandık.”
Yorum yaz