DÜNYA

'Eşofmanlı kız öğrenciler tahrik eder' diyen öğretmen ihraç edildi

Konya'da, sosyal medya hesabından beden eğitimi dersinde eşofman giyen öğrencilerin 'zina yaptığı' iması içeren mesajlar paylaşan Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli felsefe öğretmeni Ercan Harmancı, meslekten ihraç edildi.
Sitede oku

Eşofman giyen kız öğrencilerin zina yaptığını söyleyen öğretmene soruşturma
Felsefe öğretmeni Harmancı'nın Twitter hesabından beden eğitimi derslerinde kız öğrencilerin eşofman giymesini eleştiren paylaşımlarda bulunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma sonucu oluşturulan rapor Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı da Devlet Memurları Kanunu'nun 125'inci maddesi gereği Harmancı'yı öğretmenlik mesleğinden ihraç edilip, yardımcı hizmetlerde görevlendirilmek üzere memurluk görevine devam etmesi yönünde karar aldı.

Bakanlık yetkilileri, Harmancı'nın, öğrencilerin bulunduğu okul ortamında değil, ilçe milli eğitim veya halk eğitimin çeşitli birimlerinde memur olarak görev yapabileceğini belitti.

Harmancı, "Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor… Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir…" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yaz