MULTİMEDYA

Kedi Aşil: Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’nın 'kahini'

Sitede oku

St. Petersburg’daki Ermitaj müzesinin kedisi Aşil, Rusya’nın 2018 yazında ağırlayacağı FIFA Dünya Kupası maçları için 'kahin' olarak seçildi. Aşil ve Ermitaj müzesinde fare avcısı olarak 'çalışan' diğer kedilerle ilgili bilgiler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 7
Rusya’nın 2017'de ağırladığı Konfederasyon Kupası sırasında birçok maçın sonuçlarını başarıyla 'öngören' Aşil, Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası için de 'kahin' olarak seçildi.
2 / 7
Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda 'kahinlik kariyerine devam edecek kedi Aşil, maçlar öncesinde önüne koyulan, farklı bayrakların yer aldığı kaplar arasında seçim yapacak. Aşil’in Ermitaj müzesinde yapacağı tahminler basına gönderilecek.
3 / 7
Gazetecilere konuşan Ermitaj kedilerinin veterineri Anna Kondratyeva “Aşil 1.5 yaşında. Mavi gözlü, beyaz, çok güzel bir kedi. Üç adayımız vardı, en sosyal ve strese dayanıklı kedi olan Aşil’i seçtik. Aşil çok iyi bir fare yakalayıcısı” ifadelerini kullandı.
4 / 7
Kondratyeva “Kediler daha önce Eurovision ve Olimpiyat Oyunları’nın sonuçlarını tahmin etmişti. Tahminlerinin doğruluk oranı yüzde 85 ilâ yüzde 100” dedi.
5 / 7
Ermitaj müzesinde 50-60 kedi bulunuyor. Kediler, müzedeki eserleri farelerden koruyor.
6 / 7
Ermitaj kedileri son yıllarda St. Petersburg’un önemli turistik unsurları arasına girdi. Kedilerin yer aldığı hediyelikler, edebi eserler, hatta onlar adına kentte düzenlenen özel turlar dahi var.
7 / 7
Bir söylentiye göre Çar Büyük Petro, St. Petersburg’a ilk saray kedisini Hollanda’dan getirdi. Büyük Petro’nun kızı Çariçe Yelizaveta’nın 1757 yılında imzaladığı kararname ile de Kazan’dan Kışlık Saray’a çok sayıda kedi getirildi. Kedilerin Kış Sarayı’ndaki öyküsü de böyle başladı. Çariçe İkinci Yekaterina'nın da 1764’te Ermitaj’ı kurmasının ardından kediler ‘muhafız’ unvanı aldı.
Yorum yaz