DÜNYA

MESAM’a yeniden kayyum atandı

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) yeni yönetim kurulu atandı. Kurulun içerisinde Yavuz Bingöl ve Coşkun Sabah gibi isimler var.
Sitede oku

Yavuz Bingöl: Yandaş değil uyumluyum
MESAM’da mevcut başkan Arif Sağ ve birlikten istifa eden arkadaşı Orhan Gencebay, bir süredir yönetim anlaşmazlığı nedeniyle tartışıyordu.Tartışma sürerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı duruma el koydu. Bakanlığın MESAM’a gönderdiği yazıda, birliğin idari ve mali olarak denetleneceği ve bazı üyelerin ileri sürdüğü iddiaların inceleneceği kaydedildi.

Birliğin üç ay içinde olağanüstü genel kurul yapması istenen yazıda, yönetim kurulunun görevden el çektirildiği aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde mevcut yönetim kurulunun yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atadı. MESAM'a Vedat Çetinkaya, Celal Yarıcı, Osman İşmen, Yücel Erzen, Ali Kocatepe, İclal Aydın ve Selahattin Akarsu da yedek üye olarak atandı.

2014'TE DE KAYYUM ATANMIŞTI

Arif Sağ'ın başkanlığı yürüttüğü MESAM'a, 2014 yılında da İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum atanmıştı. 

27 Aralık 2013 tarihinde yapılan 8. MESAM Olağanüstü Genel Kurulu'nda, MESAM Yönetimi, genel kurul tarafından azledilmiş, ancak Arif Sağ Başkanlığındaki grup ile yönetimi azleden ve aralarında İbrahim Tatlıses, Burhan Bayar, Recep Ergül'ün olduğu grup karşılıklı mahkemeye başvurmuştu. Davada, mahkeme heyeti MESAM yönetimini resmen görevden alarak 22 Mart 2014'de yapılacak genel kurula dek MESAM'a 3 kişilik geçici yönetim atamıştı.

Yorum yaz